Η Κίνα προειδοποιεί τον Soros να μείνει μακριά απ το γουάν


97740aa8ef2eb4b29917a6340bc48911



Η Κίνα προειδοποίησε τον George Soros να μείνει μακριά από κάθε προσπάθεια χειραγώγησης του κινεζικού νομίσματος, αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες.
Σύμφωνα με άρθρο της China’s People’s Daily η οποία απηχεί τις θέσεις του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος και με τίτλο «Κήρυξη πολέμου στο κινεζικό νόμισμα; Χα Χα», αναφέρει:
«Ο πόλεμος του Σόρος στο κινεζικό γουάν και
στο δολάριο του Χόνγκ Κόνγκ δεν πρόκειται να πετύχει και σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».
Η προειδοποίηση έρχεται σε μια περίοδο όπου το κινεζικό νόμισμα έχει χάσει το 5,7% της αξίας του από τον περασμένο Αύγουστο, όταν η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε στην πρώτη του υποτίμηση.
Σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV ο Soros αν και δεν αναφέρθηκε ειδικά στο γουάν ή το δολάριο του Χόνγκ Κόνγκ είπε πως η Κίνα είναι μια από τις «ρίζες του προβλήματος» του απαισιόδοξου επενδυτικού κλίματος που υπάρχει στην οικονομία και πως σίγουρα η χώρα θα αναγκαστεί να συγκρουστεί με την οικονομική πραγματικότητα σε μια ανώμαλη προσγείωση.
Πιο συγκεκριμένα ο Sorosείπε«Η Κίνα άργησε για πολύ καιρό να ανταποκριθεί στην αλλαγή του παγκόσμιου αναπτυξιακού μοντέλου και πρέπει να προσαρμοστούν από το επενδυτικό και εξαγωγικό μοντέλο στην εσωτερική τους ανάπτυξη. Οπότε μια σκληρή προσγείωση είναι πρακτικά αναπόφευκτη»




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις