Αστυνομικοί αρνήθηκαν να κάνουν τους «υπηρέτες» σε Κυβερνητικό και αποπέμφθηκαν από τα καθήκοντά τους





Από το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», και την απειλή στην «πινέζα του Έβρου» στις νέες πρακτικές που εφαρμόζονται (κυριολεκτικά) για πρώτη φορά σε βαρος του ένστολου προσωπικού, στη διαταγή ΕΔΕ και στέρηση μισθού για εξαιρετικά ανούσιες (κατ επίφαση) «αφορμές».
Κι επειδή, υπάρχει (πάντα) και κάτι ακόμα, ειδικά όταν ως Αξιωματούχος πράττεις ως «τιμωρος» γιατί δεν ικανοποιηθηκε το (παράλογο) αίτημα σου, σε συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες.. πρακτικές, δύο Αστυνομικοί αποπέμφθηκαν από
τα καθήκοντά τους, όταν αρνήθηκαν να γίνουν.. «υπηρετικό προσωπικό»
Δεν αρκεί να δηλώνεις ότι θες να τηρήσεις το πλαίσιο του Νομου, και να «αποκαταστησεις» τα κακώς κείμενα, αν στις πράξεις σου είσαι ανυπόλογος και αμετροεπής. Το περιστατικό δε δημοσιοποιήθηκε (και δεν είναι το μόνο ή το πρώτο) αλλά μεταξύ των εντολών έχει συζητηθεί έντονα ως προς τη συμπεριφορά του επισήμου στους συναδέλφους τους.
Ανώτατο Κυβερνητικό Στέλεχος, στη συνοδεία του οποίου έχει διατεθεί Αστυνομική δύναμη, προφανώς και τις σχετικές δηλώσεις για «ορντινάτσες» Αστυνομικούς την εξέλαβε ως ..θέση καθώς δε δικαιολογειται (ούτως ή άλλως) η συμπεριφορά του, προς δύο Αστυνομικούς της προσωπικής του συνοδείας.
Άλλωστε σε τέτοιες συμπεριφορές, όπως έχουν αποδείξει πολλάκις, είναι πρακτική και όχι μεμονωμένα περιστατικά.
Ο συγκεκριμένος λοιπόν Αξιωματούχος, ενόψει πάρτι που διοργάνωσε για τους εκλεκτούς του καλεσμένους, φέρεται να ζήτησε από τους δύο ένστολους να προβούν σε ενέργειες οι οποίες δεν εντάσσονται στα καθήκοντά τους ως συνοδοί επισήμου, και εμπίπτουν στα.. «πάρεργα» που κάποιοι θεωρούν ότι οι ένστολοι οφείλουν να εκτελούν χρέη «υπηρετικού προσωπικού».
Προς τιμήν τους οι δύο νεαροί Αστυνομικοί, δήλωσαν άρνηση προς εκτέλεση της «επιθυμίας» του πολιτικού, ο οποίος φέρεται να εξυβρησε τους δύο ενστολους με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς ενώ στη συνέχεια κατέθεσε αίτημα στο (φίλο) ομόλογό του- αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο- με εντολή του οποίου αντικαταστάθηκαν άμεσα οι δύο.. «θρασείς» Αστυνομικοί που δε δέχθηκαν να εκτελέσουν χρέη.. «υπηρετικού προσωπικού».





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις