Αυτοί είναι οι 15 πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο [Εικόνες]




Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από μια αργή βόλτα στην εξοχή. Αυτές οι διαδρομές είναι πολύ όμορφες καθώς οι δρόμοι είναι εντυπωσιακοί και χωρίς πολύ κόσμο.Εκτός όμως από αυτούς τους ήρεμους δρόμους υπάρχουν και οι επικίνδυνοι που κόβουν την ανάσα.
Είναι δύσκολο να οδηγήσεις σε τέτοιος δρόμους. Σε αυτό το
άρθρο θα δούμε τους 15 πιο τρελούς δρόμους που λίγοι θα τολμούσαν να επισκεφτούν.
Δείτε τις φωτογραφίες:
Zoji La, Ινδία

Το Λαντάκ και το Κασμίρ συνδέονται με αυτόν τον 9 χλμ-μακρύ δρόμο. Πάνω από όλα, ο δρόμος αυτός είναι εξαιρετικά στενός και χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο.
Transfagarasan, Ρουμανία

Αυτός ο δρόμος βρίσκεται στα Καρπάθια Όρη και διαπερνά την οροσειρά Făgăraş. Φτάνει σε ύψος 2034 μέτρων και είναι ο ψηλότερος δρόμος στη Ρουμανία. Ο Transfagarasan είναι γνωστός για την εκπληκτική θέα και τον κίνδυνο της.​
Dalton Highway, Αλάσκα

Ο Dalton Highway είναι ο πιο απομονωμένος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο. Είναι 666 χιλιομέτρων και συνδέει μόνο 3 μικρά χωριά. Αυτός ο δρόμος θεωρείται απο τους πιο εντυπωσιακούς αυτοκινητόδρομους στον κόσμο.​
Khardung La, Ινδία

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο δρόμος αυτός είναι 5602 μέτρα ύψος (σχεδόν ψηλότερο από το όρος Ελμπρούζ). Το Guinness World Records και το National Geographic αναγνωρίζουν τον Khardung La ως τον ψηλότερο δρόμο στον κόσμο.
Yungas Road, Βολιβία

Αυτή η εθνική οδός είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου. Έχει πάρει 200-300 ζωές ετησίως. Βρίσκεται σε απόκρημνα βουνά και είναι από τη μία πλευρά γκρεμός και από την άλλη βράχος (περίπου 600 μέτρα ύψος). Είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς ότι οδηγάει σε αυτόν τον δρόμο!
Atlantic Ocean Road, Νορβηγία

Ο Δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού συνδέει μικρά παραθαλάσσια χωριά.
Guoliang Tunnel, Κίνα

Le Passage du Gois, Γαλλία

Αρκετά παράξενος δρόμος αυτός επειδή είναι ανοιχτό μόνο για λίγες ώρες κάθε μέρα. Ο δρόμος είναι κρυμμένος με νερό το υπόλοιπο της ημέρας. Πριν την είσοδο στο 4,5 χιλιόμετρων δρόμο, διαβάστε το πρόγραμμα των παλιρροιών.
Tianmen Mountain , Κίνα

Αυτός ο δρόμος έχει μήκος 10 χλμ. Έχει 99 απότομες στροφές, και η διαφορά ύψους μεταξύ της αρχής και του τέλους είναι περίπου 1.000 μέτρα. Οι οδηγοί εδώ θα χρειαστούν σίγουρα νεύρα από ατσάλι.
Hana, Χαβάη

Αυτός ο 112 χιλιόμετρα δρόμος συνδέει το Kahului και την Hana, στο νησί Maui της Χαβάης. Ο στενός ελικοειδής δρόμος συνδέετε με 59 γέφυρες, 46 από τα οποίες έχουν μόνο μία λωρίδα. Ο δρόμος είναι συχνά κλειστός λόγω των κατολισθήσεων.
«Kolima», Ρωσία

Ο επίσημος τίτλος του δρόμου που συνδέει την Γιακούτσκ και την Μαγκαντάν είναι «Kolima» Ωστόσο, οι άνθρωποι πάντα τον αποκαλούσαν «ο δρόμος του θανάτου». Τα πρώτα 90 χιλιόμετρα χτίστηκαν το 1932 από φυλακισμένους. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1953.
Col de la Bonette, Γαλλία

Αυτό το επικίνδυνο πέρασμα στο βουνό βρίσκεται σε υψόμετρο 2000 μέτρων στις γαλλικές Άλπεις, δεξιά από τα ιταλικά σύνορα. Αυτός ο δρόμος έχει απότομες και απρόσμενες στροφές.
Gotthard Pass, Ελβετία

Αυτό είναι ένα από τα ψηλότερα ορεινά περάσματα των Άλπεων. Ένας 64-χλμ-μακρύς δρόμος πηγαίνει από τη μία πλευρά στην άλλη και εκπλήσσει τους επιβάτες με την γραφική θέα.
«Καύκασος», Ρωσία

Αυτός ο στενός δρόμος συνδέει το Σότσι και την λίμνη Ρίτσα μέσα από τα βουνά. Είναι τρομακτικός και εντυπωσιακός ταυτόχρονα. Αξίζει να τον δειτε τουλάχιστον μία φορά.
Γέφυρα Eshima Ohashi, Ιαπωνία

Αν και είναι απλά μια γέφυρα, είναι εξίσου επικίνδυνη με τους δρόμους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η γέφυρα συνδέει το Sakaiminato και το Ματσούε. Είναι περίπου 1,7 χιλιόμετρα μήκος και 11,3 μέτρα πλάτος.







ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις