Ποιος είναι ο 6ος στύλος του Ισλάμ;


islam



H Σ Αραβία εκπαίδευσε 45.000 ιμάμηδες τα τελευταία χρόνια και δημιούργησε με χρηματοδότηση 34.000 sites internet για τη διάδοση του ουαχαμπιτισμού σαλαφισμού.
Στις 6 Δεκέμβρη ο αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel σπάει ένα ταμπού στην Bild am Sonntag: η Σ Αραβία χρηματοδοτεί τα ουαχαμπίτικα τζαμιά σε όλον τον κόσμο εδώ και δεκαετίες, καταγγέλλει..«Στη Γερμανία πολυάριθμοι ισλαμιστές που θεωρούνται
επικίνδυνοι προέρχονται από τις κοινότητές τους».
Ο συνάδελφός του του σοσιαλιστικού κόμματος (SPD,που μετέχει στη κυβέρνηση συνασπισμού), ο Thomas Opperman,προσθέτει: «θα εμποδίσουμε τη Σ Αραβία να χρηματοδοτεί τα τζαμιά στη Γερμανία […]» γιατί ο ουαχαμπιτισμός διοχέτευσε μια «ολοκληρωμένη ιδεολογία στο Ισλαμικό Κράτος και συμβάλει στη ριζοσπαστικοποίηση των μετριοπαθών μουσουλμάνων».
«Πολύ λίγα άτομα (και στη Γαλλία) έχουν το κουράγιο να πουν αυτό που συμβαίνει», παραδέχεται ο σείχης Khaled Bentounès επικεφαλής της αδερφότητας soufie Alawiyya γιατί η Σ Αραβία είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας. Ο σείχης Bentounès χαρακτηρίζει το σαλαφισμό ως τον καρκίνο του ισλάμ εδώ και 20 χρόνια.
Στην οπτική των φονταμενταλιστών το σύγχρονο τζιχάντ έγινε ο 6ος στύλος του ισλάμ.Αυτό το μοντέρνο τζιχάντ είναι μια σύνθεση σαλαφισμού,στρατιωτικής εμπειρίας αποκτημένης από το Αφγανιστάν και απογοητεύσεων ορισμένων νέων μουσουλμάνων.
Ποιά είναι η διασύνδεση με Σ Αραβία.
Ο σείχης Bentounès θυμίζει ότι μέχρι το 1923 υπήρχε μόνο ένα χαλιφάτο αυτό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπου συνυπήρχαν διάφορα ρεύματα του ισλάμ.Μρε την πτώση του, την αποικιοκρατία και τις συμφωνίες Sykes-Picot που κατατέμνουν την Μ Ανατολή δημιουργείται η Σ Αραβία που θα υιοθετήσει το 1926,τον ουαχαμπιτισμό ως επίσημη θρησκεία του καράτους.Οι Saoud «θα επιχειρήσουν ένα hold-up πάνω στη θρησκεία για να την κάνουν ένα εργαλείο της εξουσίας αναφέρει..Η θρησκεία τους εμπνέεται από το αυστηρό ιδανικό των ευλαβών προγόνων των Salafs, και κληροδοτεί τον μύθο της χρυσής εποχής της μάχης κατά του κατακτητή.Αυτή είναι η παγίδα στην οποία θα εγκλωβιστούν πολλοί διανοούμενοι όπως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο.»
Ο ουαχαμπιτισμός θα εκπονήσει τον νεοουαχαμπιτισμό έπειτα το σαλαφισμό και τελικά τον τακφιρισμό αρχή που δικαιολογεί τη δολοφονία απίστων που σήμερα διακηρύσει ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Al-Bagdadi. «Αυτοί εκθειάζουν μια επιστροφή στις ρίζες όπως αυτή διατείνονται,ένα ισλάμ καθαρό μια και μόνο ερμηνεία των ιερών κειμένων και πετούν το ανάθεμα σε όλες τις άλλες σχολές σκέψεις. Πάγωσαν το ισλάμ και σκότωσαν κάθε πνεύμα κριτικής», συνεχίζει αυτός ο θρησκευτικός αξιωματούχος soufi που υπεραμύνεται ένα ανθρωπιστικό ισλάμ
Αυτή η ερμηνεία του ισλάμ θα προπαγανδιστεί μέσω του κόσμου ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 60 με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ισλαμικής Λίγκαπου έχει την έδρα της στη Μέκκα.
Το Α τζαμί που αυτή χρηματοδοτεί στην Ευρώπη είναι αυτό του Petit-Saconnex στη Γενεύη. Έπειτα εκατοντάδες τόποι λατρείας ευνοήθηκαν από την υποστήριξή της αλλά και υποβλήθηκαν στην εποπτεία της.Μετά τις χρονιές του 1980, η Σ Αραβία εκπαίδευσε 45,000 ιμάμηδες. «Πίσω από όλο αυτό υπάρχει μια χώρα που θέλει να πάρει το leadership και να επιβάλει τη θεωρία της.»
Αυτό το δίκτυο επιρροής συμπληρώνεται από μια εικοσάδα δορυφορικά κανάλια της τηλεόρασης όπως το Iqraa TV, που διαδίδει θρησκευτικές εκπομπές 24h το 24, και 34 000 sites internet, που στην πλειοψηφία τους χρηματοδοτούνται από πλούσιους της Σ Αραβίας ή του Κόλπου. «Το χειρότερο είναι το internet, υπογραμμίζει ο σείχης Bentounès.Αυτά τα sites προπαγανδίζουν ένα λόγο ευσεβιστικό πιετιστικό του γράμματος και γλαφυρό που ακυρώνει κάθε σκέψη.» Οι ιμάμηδες οι ίδιοι είναι συγκλονισμένοι τώρα από την εμφάμινη των fatwas στο internet.Οι νέοι βρίσκονται μόνοι με ην οθόνη έγκλειστοι σ΄ένα απρόσωπο ισλάμ . Από την πλευρά της η Daech, παρήγαγε χιλιάδες films που τα ανέβασε στο Youtube εκ των οποίων κάποια υιοθετούν ένα στιλ χολλυγουντιανό και άλλες έχουν αναφορά σε βιντεοπαιχνίδια.
6.000.000 προσκυνητές μουσουλμάνοι επισκέτονται κάθε χρόνο τους ιερούς τόπους του ισλάμ στη Mέκκα και στη Μεδίνα.Εκεί η εξουσία συνεχίζει ν αδιαδίδει εκατομύρια αντίτυπα των βιβλίων των σαλαφιστών θεολόγων Ibn Baz (1919-1999) και Al Albani (1914-1999), που συνέταξαν fatwas κατά αλγερινών διανοουμένων
Γι αυτή τη διάδοη του ριζοσπαστικού από τη φύση του σαλαφισμού έχουν συμβάλει επίσης εκτός της Σ Αραβίας και τα αυταρχικά καθεστώτα του Κόλπου που επίσης εργαλειοποίησαν τη θρησκεία.
Η Δύση από την πλευρά της έχει ευθύνη με την αποικιοκρατία, τις ταραχώδεις συμμαχίες της τον οικονομικό ωφελιμισμό της.«πάρτε για π,χ ένα νέο μουσουλμάνο 25χρονών.Γεννήθηκε με τον πρώτο πόλεμο του Κόλπουκαι έπειτα έζησε από καταστροφή σε καταστροφή.Την επέμβαση στο Αφγανιστάν,έπιετα στο Ιράκ,στη Λιβύη ,στη Συρία χωρίς να υπολογίζουμε και το παλαιστινιακό που διαρκεί εδώ και 60 χρόνια αναλύει ο σείχης Bentounès..» Letemps 6.1.16





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις