To FDA εγκρίνει επαναστατικό όπλο φροντίδας πληγών

fda shoot



Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει μια συσκευή πρωτοποριακή που μπορεί να εφαρμοστεί σε τραύματα από πυροβολισμούς σε 15 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχανισμό γεμάτο σφουγγάρια.
Η συσκευή ονομάζεται «XSTAT Σύστημα Ταχείας αιμόστασης», και είναι μια επεκτάσιμο, πολυσπογγικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει την αιμορραγία από τις πληγές, ή σε δύσκολες περιοχές, όπως
η βουβωνική χώρα ή η μασχάλη, σύμφωνα με μια επίσημο δελτίο τύπου του FDA.
Η συσκευή λειτουργεί με την άντληση XSTAT δισκίων μεγέθους σπόγγου στην πληγή, για την ανάσχεση της αιμορραγίας. Τα δισκία είναι καθιερωμένα ιατρικά σφουγγάρια που φουσκώνουν σε επαφή με το αίμα και μπλοκάρουν τη ροή. Ο επίδεσμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τέσσερις ώρες.
Το όπλο για την κάλυψη της πληγής είναι διαθέσιμο σε μια ή τρεις εφαρμοστές τύπου σύριγγας, που έχουν 92 συμπιεσμένα σφουγγάρια μέσα. Κάθε σύστημα εφαρμογής μπορεί να απορροφήσει περίπου 0,5 λίτρα αίματος. Υπάρχουν μέχρι και 5,5 λίτρα στο μέσο ανθρώπινο σώμα.
Η διάταξη εγκρίθηκε για το πεδίο της μάχης το προηγούμενο έτους, αλλά τώρα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί και για πολίτες.
Οι κατευθυντήριες γραμμές της FDA, ωστόσο, περιορίζουν τη χρήση της συσκευής σε ορισμένες περιοχές του σώματος, με τη χρήση να μην επιτρέπεται σε τμήματα του θώρακα, της κοιλιάς, της λεκάνης, ή σε ιστό πάνω από την κλείδα.
Η συσκευή θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην άμεση φροντίδα τραυμάτων: σήμερα, το 30 % με 40 % των θανάτων αμάχων από τραυματικές κακώσεις συμβαίνουν λόγω της αιμορραγίας. Από αυτούς τους θανάτους, μέχρι 56% συμβαίνουν επειδή οι ασθενείς δεν φτάνουν εγκαίρως στο νοσοκομείο.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις