Το «δωράκι» του Υπουργού Δρίτσα μετά την απειλή της Hellenic Seaways

nissos_mykonos



Από αύριο Τετάρτη, θα ξεκινήσουν ξανά τα ιπτάμενα δελφίνια με προορισμο προς Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες αφού η Hellenic Seaways «τα βρήκε» σε όλα με το Υπουργείο Ναυτιλίας πετυχαίνοντας μάλιστα αυτό που ήθελε.
Η εταιρεία είναι τελικά ο απόλυτος νικητής στην «μάχη» των νησιών του Σαρωνικού αφού με την απειλή, ότι θα σταματήσει τα καθημερινά δρομολόγια ανάγκασε τον Υπουργό να αλλάξει την νομοθεσία και έτσι πλέον να
καλύπτονται τα πλοία της Hellenic Seaways πλήρως έως ότου η ελληνική νομοθεσία εναρμονισθεί με την ευρωπαϊκή, αναφορικά με τα όρια ηλικίας και τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των πλοίων.
Όπως αποφασίστηκε θα πραγματοποιούνται καθημερινά δύο δρομολόγια ταχυπλόων προκειμένου η Hellenic Seaways να εξυπηρετεί τα νησιά του Αργοσαρωνικού κάνοντας πράξη την συμβιβαστική λύση που έριξε στο τραπέζι του διαλόγουο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης .
Ο Θ. Δρίτσας, ενημέρωσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για την τροπολογία που πρόκειται να εντάξει σε προσεχές νομοσχέδιο, με την οποία θα καλύπτεται πλήρως η Hellenic Seaways και έτσι θα μπορούν να ταξιδεύουν τα ιπτάμενα δελφίνια έως ότου βρεθεί άλλη μια «σολομώντεια λύση» με το θέμα της ηλικίας και της αξιοπλοΐας των πλοίων.
Το αποτέλεσμα είναι σαφώς υπέρ της εταιρείας , το θέμα είναι τι θα κάνει απο εδώ και στο εξής το Υπουργείο και ο Υπουργός για να «πείσουν» την Hellenic Seaways να ανανεώσει τον στόλο της σύντομα χωρίς να έχει φυσικά προηγηθεί κάποιο πρόβλημα, να μην το πούμε ατύχημα!!!





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις