Προς οικουμενική ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ, μετά τις γιορτές

tsipras-maximou1


Σενάρια- σενάρια, αλλά καπνός χωρίς φωτιά... δεν γίνεται.
Όλοι ή σχεδόν όλοι διαπιστώνουν ότι το νέο ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει ακόμη και αν διευθετηθεί το χρέος.
Ο κύριος λόγος είναι ότι το "λίπος" των Ελλήνων φορολογουμένων τελείωσε μετά από 5ετή κρίση και οι πολίτες, όσο καλές προθέσεις και αν έχουν,
αδυνατούν να πληρώσουν την νέα
υπερφορολόγηση
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται κάθε μήνα (μόνο τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 2 δις ευρώ) και οι δανειστές απαιτούν νέους φόρους για να καλυφθεί η μηνιαία τρύπα.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο που επιτείνεται με τα ισοδύναμα τα οποία αναζητεί για να καλύψει το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το ασφαλιστικό.
Η κυβέρνηση φοβάται (τρέμει) κοινωνική έκρηξη (στελέχη της μιλάνε ακόμη και για εμφύλιο) και τις ανησυχίες της τις έχει μεταφέρει στους δανειστές, οι οποίοι κωφεύουν και επιμένουν στην αυστηρή τήρηση των συμφωνηθέντων.
Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση τα σενάρια πάνε και έρχονται.
Το κυρίαρχο σενάριο, είναι να σχηματιστεί μία οικουμενική κυβέρνηση, ή σχεδόν οικουμενική με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Το ξαναλέω αυτό δεν πρόκειται να υλοποιηθεί πριν τις εσωτερικές εκλογές της ΝΔ και την εκλογή νέου προέδρου.
Πάντως η κυβέρνηση θεωρεί βέβαιη την επιτυχία Μεϊμαράκη κρατά δίαυλο επικοινωνίας με τον "Βαγγέλα", ο οποίος προεκλογικά είχε ταχθεί υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για τη σωτηρία της χώρας. Μάλιστα είχε προτείνει να παραμείνει πρωθυπουργός ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
Είτε έτσι, είτε αλλιώς, μετά τις γιορτές αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα γιατί η πραγματικότητα είναι "μαύρη και αράχνη" με ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις