Ανταλλαγή πυρών στον Έβρο μεταξύ αστυνομικών και Τούρκων διακινητών

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMTEvMDUvZXZyb3MtZW5hLW1ldGFuYXN0ZXMuanBn&t=0&w=820&h=457&a=Center

Πυρά αντάλλαξαν το βράδυ της Δευτέρας αστυνομικοί με διακινητές στον Έβρο, κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης μεταφοράς μεταναστών με πλαστικές βάρκες.
Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα Αστυνομικών εντόπισε στον Έβρο δύο διακινητές, 44 και 31 ετών από την Συρία, να μεταφέρουν με πλαστικές βάρκες παράνομα από την Τουρκία 22 συνολικά μετανάστες, στους οποίους αποβίβασαν
στην ελληνική όχθη.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη των διακινητών, ωστόσο εκείνη ακριβώς την στιγμή ένας από τους συνεργούς τους, οι όποιοι ανέμεναν επί του τούρκικου εδάφους, πυροβόλησε αλλεπάλληλα με πυροβόλο όπλο, προς το μέρος που βρίσκονταν οι αστυνομικοί με τους συλληφθέντες διακινητές και τους διακινούμενους.
Υπήρξε άμεση αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίο έρριψαν βολές εκφοβισμού στον αέρα και μετέφεραν τους διακινούμενους και τους συλληφθέντες διακινητές σε σημείο κάλυψης από τα πυρά του δράστη, διασφαλίζοντας τη σωματική τους ακεραιότητα.
Κατασχέθηκαν οι δύο βάρκες και 3.100 ευρώ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ κατασχέθηκαν δύο πλαστικές βάρκες, το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ και ένα 1 κινητό τηλέφωνο.
Οι δύο συλληφθέντες διακινητές θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας για την αναζήτηση και τη σύλληψη των συνεργών.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις