Ο "Τζιχάντι Τζων" Υποτίθεται ότι σκοτώθηκε στη Συρία

jihadi-mi5


 Η κορυφαία πολεμική τπροπαγάνδα της Παρασκευής είναι η στόχευση του Μοχάμεντ Emwazi, γνωστού και ως Jihadi John, ο οποίος φέρεται να πρωταγωνίστησε σε αρκετά φρικιαστικά βίντεο αποκεφαλισμών αμφίβολου χαρακτήρα.
Λόγω του γεγονότος, ότι η μόνη πηγή που τεκμηριώνει την υποτιθέμενη αεροπορική επιδρομή, που σκοτώνει τον Emwazi είναι το Πεντάγωνο, το περιστατικό πρέπει να θεωρηθεί ύποπτο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διαβόητες για
ισχυρισμούς, κατά καιρούς, ότι έχουν σκοτώσει ύποπτους τρομοκράτες -η λέξη κλειδί εδώ είναι το "ύποπτους"- χωρίς να δικαστούν και να καταδικαστούν, αλλά να παραμείνουν σιωπηλοί, όταν βγουν στην επιφάνεια αντιφατικά στοιχεία, που να αποδεικνύουν το αντίθετο.
Από την 9/11, χιλιάδες άνθρωποι έχουν ψευδώς κατηγορηθεί για τρομοκρατία, πολλοί από αυτούς δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά διαφωνούντες με την κυβέρνηση.
Οι New York Times παραδέχεται σήμερα, ότι δεν είναι γνωστό αν ο Emwazi σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή. Θα πρέπει να προστεθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο κ. Emwazi δεν είναι αυτός που η κυβέρνηση λέει ότι είναι. Οι New York Times και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ωστόσο, σπάνια ασχολήθηκαν με τέτοιες λεπτομέρειες.
Ο Υφυπουργός Τζον Κέρι και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον της Βρετανίας, δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν ακόμη το αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής, που ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε την Πέμπτη, για να σκοτώσει τον Emwazi, τον πιο διάσημο δήμιο του ισλαμικού κράτους.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις