ΣΟΚ… Η Ε.Ε. Χαρίζει την Κύπρο στην Τουρκία ως «Δωροδοκία» για την Παραμονή Λαθρομεταναστών

mperil



Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερίλ Ντεντέογλου αποκάλυψε σύμφωνα με το «TRT» την πρόταση των Ευρωπαίων διπλωματών ενόψει την δημοσίευσης της Έκθεσης Προόδου για την Τουρκία η οποία μοιάζει με δωροδοκία!!!
Η Ντεντέογλου είπε ότι οι διπλωμάτες της Ένωσης την πρότειναν μια πιο ήπια έκθεση σε αντάλλαγμα με εξασφάλιση της παραμονής των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία.
Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων η οποία
σχολίασε την Έκθεση Προόδου στους ανταποκριτές των εφημερίδων στην Άγκυρα υπενθύμισε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο μήνα περί παραμονής των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία με αντάλλαγμα «την απαλλαγή βίζας στους Τούρκους πολίτες, την επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια, την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών και την πρόσκληση των Τούρκων ηγετών στις συνόδους της ΕΕ».
Η Ντενέτογλου είπε πως η πρόταση αυτή εκφράστηκε αυτή τη φορά από μια επιτροπή της ΕΕ η οποία την επισκέφτηκε στην Άνκαρα. Η επιτροπή την πρότειναν σε αντάλλαγμα με μια έκθεση προόδου με πιο ήπιες εκφράσεις σε περίπτωση που λύσουν το προσφυγικό ζήτημα.
Η υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων αφού επισήμανε ότι απάντησε κατηγορηματικά «όχι» πρόσθεσε, απάντησα: «Πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Δημοσιεύστε την, είμαστε αυτό που είμαστε».
Αφού τόνισε πως δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και τα σχόλια ότι η δημοσίευση της Έκθεσης Προόδου αναβλήθηκε με το αίτημα της κυβέρνησης για μετά τις εκλογές επειδή περιέχει σκληρές εκφράσεις η Ντεντέογλου είπε:
“Δεν ζητήσαμε εμείς την αναβολή. Αντίθετα είπαν «ας μιλήσουμε το προσφυγικό να κάνουμε πιο ήπια την έκθεση». Τους είπα: «Ποιος φοβάται την έκθεση; Δημοσιεύστε την.
Νομίζεται ότι θα επηρεάσει τις εκλογές. Έχετε την επίγνωση ότι η Τουρκία είναι υποψήφια χώρα. Θέλουμε να αισθανθούμε εκείνη τη βούληση».
Η Μπερίλ Ντεντέογλου είπε πως κατά τις συνομιλίες ρώτησε στην επιτροπή της ΕΕ, από ποιες πηγές επωφελήθηκαν ενώ ετοίμαζαν την έκθεση της Τουρκίας και αν έγιναν ενημερωτικές επισκέψεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πήρε την απάντηση «φέτος υπήρχαν πολλές».
«Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι υπήρξαν δραστηριότητες λόμπι. Υπάρχουν πολλά λόμπι. Από ό,τι φαίνεται έπαιξαν ρόλο οι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες σε ορισμένα τμήματα της έκθεσης τα οποία βρήκα υπερβολικά και ενοχλητικά» ανέφερε η Ντεντέογλου.
Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δήλωσε πως η μοναδική προσμονή της Τουρκίας στην Έκθεση Προόδου της ΕΕ ήταν να δει τη βούληση στο θέμα της ενταξιακής διαδικασίας και μεταβίβασε αυτό στην επιτροπή της ΕΕ.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις