ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το επικίνδυνο ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στην Άγκυρα - Ίσως χάσει την καρέκλα του.

tsdikota 

 Το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις 17 το μήνα στην Άγκυρα, μπορεί αν φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Πολλοί παρομοιάζουν την περίπτωση με τη «γκάφα» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1992 η οποία τον οδήγησε σε έξοδο από την πρωθυπουργία.Πριν μιλήσουμε για τις κινδύνους που περιέχει το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Άκγυρα, ας θυμηθούμε τη γκάφα το 1992 του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Τότε ινκόγκνιτο και με ΙΧ αυτοκίνητο έφτασε ο
τότε πρόεδρος της Σερβίας Μιλόσεβιτς και συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη. Του είπε ότι εάν συμφωνήσει θα μπει στα Σκόπια, θα διώξει τους Αλβανούς και μετά θα μοιράσουνε το κρατίδιο, χωρίς η Ελλάδα να ανακατευτεί και να ρίξει έστω και μια τουφεκιά. Ο κ. Μητσοτάκης επιφυλάχτηκε να… συζητήσει το θέμα με τους υπουργούς του».
Ο Μιλόσεβίτσς επέστρεψε την ίδια ημέρα στο Βελιγράδι.
Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον τότε υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας Γκενσερ και κάρφωσε τον Μιλόσεβιτς. Ο Γκένσερ τηλεφώνησε στον Λευκό Οίκο και κάρφωσε τον Μιλόσεβιτς στους Αμερικανούς.
Έτσι χάλασε η δουλειά, αλλά οι Αμερικανοί ξέγραψαν το Μητσοκτάκη γιατί ειδοποίησε πρώτα τους Γερμανούς και όχι αυτούς.
Το τωρινό ταξίδι του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα περιέχει πολλά κοινά σημεία με την γκάφα Μητσοτάκη. Για τους κινδύνους ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζίας και του συνέστησε να αναβάλει το ταξίδι και ετούτο διότι
1. Εάν πάει στη Τουρκία θα έχει απέναντι του όλους τους Ευρωπαίους, εκτός Γιούνγκερ και Μέρκελ που κόπτονται για το προσφυγικό.
2. Διότι είναι σε εκκρεμότητα η πρόταση της Γερμανίας για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με τους Τούρκους και αν ξεφύγει μια κουβέντα μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω.
3. Είμαστε αδύναμοι οικονομικά.
4. Οι σχέσεις Τουρκίας με ΗΠΑ και Ισραήλ είναι στη χειρότερη θε΄ση
5. Αν συζητηθεί από τον Νταβούτογλου η λύση του Κυπριακού τότε υιοθετείτε η ανάμειξη της Τουρκίας και παύει το θέμα να είναι διμερές μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.
6. Οι αμερικανοί πιέζουν να μην γίνει αυτό το ταξίδι γι’ αυτό ακυρώθηκε το ταξίδι του Κέρι στην Ελλάδα. Αντίθετα η Μέρκελ απαιτεί να γίνει οπωσδήποτε το ταξίδι για να αναβαθμιστούν οι σχέσεις Τουρκίας Ευρώπης.
Τελικά ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει το ταξίδι στις 17 του μήνα παρόλο τους κινδύνους, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν ακόμα και στην καρέκλα του.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις