Ο ξάδελφος του Τσίπρα υπέγραψε μνημόνιο με τη Βενεζουέλα (ΕΙΚΟΝΑ)

 
O Γιώργος Τσίπρας, ξάδελφος του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας του υπουργέιου Εξωτερικών, υπέγραψε στο Καράκας μνημόνιο με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, με το οποίο επισφραγίστηκε η στενή σχέση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με την βενεζολάνικη πλευρά υπό τον Νικολάς Μαδούρο στον ενεργειακό τομέα.
Χωρίς να έχουν διαρρέυσει λεπτομέρειες για τα προβλεπόμενα στο Μνημόνιο, ο ξάδελφος του Έλληνα πρωθυπουργού αρκέστηκε να δηλώσει ότι η υπογραφή του Μνημονίου στον Ενεργειακό Τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών και για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες.

Από τις 28 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυούστου ο εξάδελφος του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της βενεζολάνικης πλευράς, περιλαμβανομένων της υπουργού Εξωτερικών της χώρας Delsy Rodriguez και του Υπουργού Πετρελαίων και Ορυχείων Asdrubal Chavez.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υδρογονανθράκων της Βενεζουέλας Angel González, ανέφερε πως αυτή είναι μια «ατζέντα για να παρακολουθήσουμε και να εξασφαλίσουμε θετικά αποτελεσμάτα προς όφελος και των δύο λαών. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Ελληνικό Έθνος για τη δημιουργία αυτής της συμφωνίας ώστε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας» δήλωσε.

Δείτε τη φωτογραφία:


ts

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις