ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ – ΚΟΥΡΔΟΙ, ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΑΛΕΒΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Διευρύνεται το εσωτερικό μέτωπο κατά Ερντογάν: Στους δρόμους με καραμπίνες οι Αλεβίτες – Άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών




Μετά του Κούρδους και οι Αλεβίτες κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης του Ρ.Τ. Ερντογάν και των «παιχνιδιών» που κάνει με το Ισλαμικό Κράτος. Υπάρξαν μάλιστα και συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων με καραμπίνες Αλεβιτών και των αντυνομικών δυνάμεων ένα έναν τουλάχιστον αστυνομικό να χάνει τη ζωή του από
πυρά Αλεβιτών.
Το γεγονός αυτό δείχνει πως διευρύνεται το εσωτερικό «μέτωπο» κατά του Ερντογάν και ο Τούρκος πρόεδρος έχει πλέον να μετρά μόνο… εχθρούς. Σε αυτούς ενντάσσονται ασφαλώς οι Κούρδοι και οι «σκληροί» του PKK που μπορούν να ανάψουν «φωτιά» σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας και να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση, αλλά και ο Γκιουλέν που ελέγχει πολλούς πολιτικούς αλλά και στελέχη της ηγεσίας των στρατιωτικών, των δικαστών και των αστυνομικών.
Και σαν να μην έφταναν οι Κούρδοι και ο Γκιουλέν (ειδικά με τους πρώτους ο Ερντογάν άνοιξε μέτωπο βομβαρδίζοντας στόχους στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία δήθεν κατά των τζιχαντιστών) προστέθηλαν και οι Αλεβίτες, οι οποίοι αριθμούν 25 εκατομμύρια και αν ξεσηκωθούν μαζικά μπορούν να… ισοπεδώσουν τους Τούρκους.
Σε μία επίδειξη δύναμης, οι Αλεβίτες, πολλοί εκ των οποίων είναι αριστεροί και υπερασπίζονται το κοσμικό κράτος συγκρούστηκαν την Κυριακή, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με τους αστυνομικούς σε αρκετές περιοχές, ακόμη και στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Αφρομή στάθηκε ο θάνατος μίας ακτιβίστριας κατά την έφοδο της Αστυνομίας για τη σύλληψη Κούρδων.
Με καραμπίνες στα χέρια οι Αλεβίτες ήρθαν αντιμέτωποι με την τουρκική αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών με στόχο να διαλύσουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη συνοικία Γκαζί, στο βόρειο τμήμα της Πόλης. Το γεγονός αυτό όμως κάθε άλλε πυροσβεστικά λειτούργησε.
Ακολούθησαν οδομαχίες και από τα πυρά των Αλεβιτών ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά από σφαίρες. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και μετά από μερικές ώρες η κατάσταση ηρέμησε…
Alevites
konstantinoupoli2
turkey2
turkey3
Όχι για πολύ όμως. Όπως οι Κούρδοι τερμάτισαν την εκεχειρία με την τουρκική κυβέρνηση έτσι και οι Αλεβίτες έχουν διαμηνύσει στον Ερντογάν πώς αν συνεχίσει την πολιτική αυτή, με προσεγγίσεις με τους τζιχαντιστές και επιθέσεις κατά του κοσμικού κράτους, θα είναι χλιάδες που θα βγούν στους δρόμους ξεκινώντας έναν αντάρκτικο χωρίς προηγούμενο.
Εκατοντάδες διαδηλωτές, κυρίως Αλεβίτες, Κούρδοι και αριστεροί, απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες, ενώ έστησαν οδοφράγματα στη μέση των δρόμων.
Η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει από την Παρασκευή σε εκατοντάδες συλλήψεις μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), φερόμενων μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και στελεχών της άκρας αριστεράς.
Τουλάχιστον 600 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό.
Λίγο αργότερα όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια βίαιων συμπλοκών που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών της άκρας αριστεράς στη συνοικία Γκαζί της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές διαδηλωτών σε αυτή τη συνοικία, εξέπνευσε στο νοσοκομείο, προσέθεσε το τουρκικό πρακτορείο.
Ποιοι είναι οι Αλεβίτες
Οι Αλεβήδες ή Αλεβίτες (στην τουρκική γλώσσα Alevi) είναι θρησκευτική και πολιτιστική κοινότητα στην Τουρκία και δευτερευόντως σε άλλες χώρες (Ελλάδα, Αλβανία κ.α.) με δεκάδες εκατομμύρια μέλη. Ο Αλεβισμός (ή Αλεβιτισμός) έχει ορισμένες ομοιότητες με το Σιιτικό ισλάμ, αλλά θεωρείται μία ανεξάρτητη θρησκεία.
Είναι υπέρ του κοσμικού κράτους για αυτό από τις κοινότητές τους αναδεικνύονται στελέχη που είτε στηρίζουν το κεμαλικό κοσμικό κράτος, είτε την Αριστερά. και έχουν πολλές κοινές δοξασίες με τον Πλατωνισμό ενώ τιμούν τον Άγιο Γεώργιο και την Παναγία. Θεωρούνται κοινότητες Ελλήνων γνωστικών (στην καταγωγή) που όταν εξισλαμίστηκαν βρήκαν έναν τρόπο να διατηρήσουν τις παλιές δοξασίες τους μέσα από την αίρεση – θρησκεία του Αλεβιτισμού.
Οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι σε μεγάλο ποσοστό Αλεβίτες αλλά υφίστανται την τρομοκρατία του τουρκικού Προξενείου που δεν τους επιτρέπει να θρησκεύονται ελεύθερα και όλα αυτά σε ελληνικό έδαφος. Επίσης και στην Τουρκία οι Αλεβίτες βρίσκονται υπό διωγμό.
Οι Αλεβίτες στην Τουρκία είναι περισσότεροι από 25.000.000 άνθρωποι, περίπου το 1/3 του πληθυσμού της χώρας. Εάν σε αυτούς προστεθούν και 22.000.000 Κούρδοι, δηλαδή ακόμα 1/3 περίπου, στον Ερντογάν απομένει μόλις το 1/3 της Τουρκίας για να παριστάνουν τους «Τούρκους», και αυτό παίζεται, αφού υπάρχουν ακόμα 22 εθνικές μειονότητες στην Τουρκία.
Φαίνεται λοιπόν πώς ο Ερντογάν, εγκλωβισμένος στα νέο-οθωμανικά του σχέδια ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου…
Δείτε στα βίντεο την επίθεση του PKK σε κονβόι και την μεταφορά των νεκρών Τούρκων στρατιωτών…









ΠΗΓΗ









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις