Έτσι κλείνονται οι συμφωνίες: Παράδοση 24 ja-10 πολεμικών αεροσκαφών μέσα σε λίγες μέρες



Το Ιράν ξέρει να κλείνει συμφωνίες. ΤΕΛΟΣ!
Και επειδή μετά από 30 χρόνια συνεχές εμπάργκο το χρήμα είναι λίγο και ο λαός πεινάει για να το ρίξει απευθείας στα εξοπλιστικά, χρησιμοποίησε το κόλπο της Γερμανίας της δεκαετίας του ΄30. Το μέθοδο δίνω – παίρνω. Ανταλλάσσοντας δηλαδή αυτό
που έχει σε αφθονία, το πετρέλαιο.
Έτσι λοιπόν σε μια αιφνιδιαστική απόφασης, που επισήμως μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί, αλλά διέρρευσε στον τύπο της Ταιβάν, η Κίνα παραδίδει εντός ολίγον ημερών και σίγουρα πριν κλείσει η τρέχουσα εβδομάδα, -24- μαχητικά κινεζικής κατασκευής, τύπου JA-10 (όπως είναι γνωστοί Κινέζικοι Δράκοι), με τον απαιτούμενο εξοπλισμό και φυσικά πυρομαχικά (όχι σαν τα δικά μας τα ρεμάλια που αγοράζουν λεοπάρντ χωρίς οβίδες…βέβαια εκεί όποιος κλέψει το κράτος με συνοπτικές διαδικασίες βλέπει τα ραδίκια ανάποδα).

j-10b


Στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας έρχεται να προστεθεί η πληροφορία, πως το Ιράν δεν παραχωρεί απλά πετρέλαιο, αλλά την περιοχή 400 τετραγωνικών μιλίων  Azadegan που γειτνιάζει με την Κίνα και έχει δυνατότητα παραγωγής 50.000 βαρελιών ημερησίως.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Κίνα αναλαμβάνει να αναβαθμίσει το στόλο των F4 και F14 μέχρι την πλήρη αντικατάσταση τους με τα κινεζικά αεροσκάφη, χρόνος που έχει προϋπολογισθεί σε βάρος 10ετίας.
Το Ιράν βέβαια επιτυγχάνει αφενός μεν την παρουσία κινεζικών στρατευμάτων στην περιοχή, οπότε αμέσως αποκλείει την πιθανότητα επίθεσης από το Ισραήλ και αφετέρου την «δωρεάν» αναβάθμιση των στρατιωτικών του δυνατοτήτων.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις