ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ....!!!



Πρόκειται για τμήμα οικοπέδου 40 στρεμμάτων κοντά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο - Εργοτάξιο ο χώρος με συνεργεία της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ - Σύμφωνα με τον Φλαμπουράρη «θα βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές»
Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί ο χώρος στον Βοτανικό που επελέγη από την κυβέρνηση για την μετεγκατάσταση
των προσφύγων που έχουν βρει καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως.
Πρόκειται για ένα τμήμα οικοπέδου περίπου 40 στρεμμάτων όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων στην οδό Αγίου Πολυκάρπου 89, σε μικρή απόσταση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Το οικόπεδο, μάλιστα, βρίσκεται στα σχέδια της αποκαλούμενης διπλής ανάπλασης στον ευρύτερο χώρο του Βοτανικού.







Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, είναι οι εκατοντάδες μετανάστες που έχουν μετατρέψει σε υπαίθριο καταυλισμό το Πεδίον του Άρεως να έχουν μετακινηθεί την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι ο χώρος που επελέγη «είναι σε απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές».

Από το πρωί μπουλντόζες βρίσκονται στο σημείο ενώ εργάτες προσπαθούν να μετατρέψουν την περιοχή που επελέγη σε κατοικήσιμη ώστε να μεταφερθούν εκεί οι άνδρες, οι γυναίκες και τα παιδιά που βρίσκονται εδώ και εβδομάδες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήδη συνεργεία της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  τις προσεχείς ημέρες ο Ελληνικός Στρατός θα στήσει μεγάλες σκηνές των 100 ατόμων μέσα στο οικόπεδο για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι οδηγίες που έχουν είναι να τοποθετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες σκηνές γίνεται.

Πάντως από το δήμο της Αθήνας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αφού θεωρούν πως παρόλες τις δεσμεύσεις των υπευθύνων η λύση δεν θα είναι προσωρινή και φοβούνται ότι θα ισχύσει η λαϊκή ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Σε ανάρτησή του στο Twitter τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε ότι οι τρεις όροι που έθεσε ο Δήμος για να δώσει τη συγκατάθεσή του ήταν: 1) να είναι προσωρινό 2) να υπάρχει αστυνομική φύλαξη 3) να τηρηθούν προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.

 

 





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις