ΝΑΠΑΛΜ στους ένστολους η τροπολογία για το συνταξιοδοτικό είτε περάσει είτε όχι





ΚΟΛΑΣΗ αντιδράσεων από την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία πλήττονται άμεσα τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των στρατιωτικών. Παρά την αντίθεση Καμμένου οι κύριοι Μάρδας και Σταθάκης είναι κάθετοι και θα φέρουν την τροπολογία-σκάνδαλο στην Ολομέλεια. Αν περάσει χιλιάδες στρατιωτικοί θα
διαπιστώσουν ότι ο χρόνος για την συνταξιοδότησή τους θα παραταθεί σημαντικά, κατά μέσο όρο μια πενταετία.

Αν πάλι δεν περάσει η τροπολογία είναι προφανές ότι απ΄ αύριο το πρωί κιόλας οι παραιτήσεις στελεχών θα πέφτουνε…βροχή! Ποιος θα μπορεί να εμπιστευτεί ποιον;

Ότι κι αν γίνει δηλαδή το μόνο βέβαιο είναι ότι η ζημιά που έγινε στις ΕΔ είναι τεράστια!

Η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Εντελώς αιφνιδιαστικά, σήμερα 13 Αυγούστου 2015 και ενώ διεξαγόταν η συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση με τίτλο "Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης", κατατέθηκε, χωρίς την έγκαιρη, όπως οι ίδιοι ανέφεραν στις ομιλίες τους, ενημέρωση των βουλευτών που συμμετέχουν στις Επιτροπές, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών τροπολογία, με την οποία ρυθμίζονται προς τα χείρω συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στρατιωτικών, που αποχώρησαν από 1-1-2015 ή θα αποχωρήσουν από την ημερομηνία ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου και εντεύθεν.
Αναμένοντας την τελική έκβαση της τροπολογίας, η οποία ευελπιστούμε ότι την τελευταία στιγμή θα αποσυρθεί και θα επικρατήσει σύνεση και σωφρονισμός, ήδη η Ομοσπονδία μας βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να συντονιστούμε από κοινού και να ανακοινώσουμε δράσεις το ερχόμενο άμεσο χρόνο.
Καλούμε τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έναν έναν βουλευτή χωριστά να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να καταψηφίσουν το υπόψη σχέδιο νόμου που σκοτώνει τους Έλληνες στρατιωτικούς.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Παρακολουθείτε τις εξελίξεις μέσα από τη σελίδα της ΠΟΕΣ και σας καλούμε, όλες και όλους να συνδράμετε, όταν και με όποιο τρόπο αποφασιστεί. Το μέλλον μας ανήκει. Πρέπει να το διασφαλίσουμε και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές των συναδέλφων μας.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις