ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ: Αριστερή παρένθεση - Ποιοι το σχεδίασαν και ποιοι το υλοποιούν;




Όλα εκείνα που συνέβησαν μεταξύ 2009-2012, οδηγώντας στην έξοδο του... Γιώργου Παπανδρέου από τη νομίμως εκλεγμένη κυβέρνησή του και φέρνοντας τον Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία την περίοδο 2012-2014, με τις μυστικές συναντήσεις Ελλήνων αξιωματούχων με Ευρωπαίους πολιτικούς και επιχειρηματίες αλλά και Έλληνες και Ευρωπαίους τραπεζίτες, δεν έχουν αποκαλυφθεί σε όλη τους την έκταση, όμως –κρατήστε το αυτό– δεν είναι
τίποτα μπροστά σε αυτά που έχουν συμβεί στο παρασκήνιο τους τελευταίους πέντε μήνες. Ειδικά εκείνα που συνέβησαν το δραματικό τριήμερο από τις 11 Ιουλίου στις Βρυξέλλες μέχρι και την τραγική κατάληξη που είχε η διαπραγμάτευση τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, η οποία έφτασε σε ένα –έστω επώδυνο– αποτέλεσμα χάρη στην επέμβαση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ αλλά και στις ειλικρινείς προσπάθειες υποστήριξης προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από πλευράς Γαλλίας και Ιταλίας.


Σε όλα αυτά συνυπολογίστε όσα είχαν προηγηθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου 2015 μέχρι και σήμερα πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Στρασβούργο, Ουάσιγκτον αλλά και Νέα Υόρκη, μέχρι να φτάσουμε στην κρίσιμη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών της 22ας Ιουνίου. Πολλά από αυτά προσχεδιασμένα και καλά μελετημένα, στη βάση ενός σχεδίου όχι μόνο ενός απλού Grexit, αλλά και ενός μεγάλου, άκρως απόρρητου σχεδιασμού, που, μεταξύ άλλων, προβλέπει, έπειτα από μια ανάφλεξη στην καρδιά των Βαλκανίων –τη δεδομένη στιγμή στο στόχαστρο βρίσκεται η Ελλάδα λόγω της δυσχερούς οικονομικής της κατάστασης– την αναδιάταξη του χάρτη των Βαλκανίων!

Ορισμένα εξ αυτών που έχουν προηγηθεί, σε ό,τι αφορά στην υποβολή της χώρας σε καθεστώς μόνιμης εποπτείας και επιτροπείας με μειωμένη εθνική κυριαρχία, βγήκαν στη διαδρομή των έξι αυτών ετών (2009-2014). Τα περισσότερα γεγονότα του επίμαχου διαστήματος παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά στα άδυτα των παγκόσμιων κέντρων εξουσίας – και θα παραμείνουν μέχρι ο ιστορικός του μέλλοντος να αναδείξει και να αποκαλύψει όσα έλαβαν χώρα στην πορεία προς μια απόλυτα ελεγχόμενη παγκόσμια διακυβέρνηση. Σίγουρα θα σταθεί στα δραματικά γεγονότα μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουλίου 2015 ως το τραγικό τριήμερο από την 11η μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, που οδήγησαν τη χώρα με το πιστόλι στον κρόταφο σε μια νέα δανειακή σύμβαση εξάρτησης και περαιτέρω απομείωσης της εθνικής (και εδαφικής) της κυριαρχίας, με σοβαρή απώλεια και έκθεση σε κίνδυνο ακόμα και ιστορικών και πολιτισμικών κειμηλίων, που απειλούνται με ξεπούλημα!

Κάποια από τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί αποκαλύφθηκαν ή «στραγγαλίστηκαν» και «κάηκαν» από τον –απόλυτα ελεγχόμενο από παγκόσμια διατραπεζικά συμφέροντα– διεθνή και ελληνικό Τύπο κι άλλα παραμένουν στο σκοτάδι. Κάποια έτυχαν της κατάλληλης πολιτικής εκμετάλλευσης και διαστρέβλωσης. Άλλα παραμένουν σε συρτάρια και μυστικά χρηματοκιβώτια σε Βερολίνο και Βρυξέλλες...

Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις