Τα σύνορα στα Βαλκάνια θα αλλάξουν…

balkans

O διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Ερευνών στη Μόσχα, Λεονίντ Ρεσέτινικοφ, μίλησε για το μέλλον των Βαλκανίων σε πρόσφατη συνέντευξή του στο πρακτορείο Novosti.
“Οι δυτικές πιέσεις προς τη Σερβία θα αυξηθούν και πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις. Η Δύση δεν θα αποτραβηχτεί εφ’ όσον η Σερβία δεν δείχνει ανοχή στα γεγονότα στην περιοχή. Οι πιέσεις, ενδεχομένως, θα μειωθούν όταν θα γίνει
όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Αλβανία, ειδάλλως υπάρχει σχεδιασμός για τη διαίρεσή της”, δήλωσε ο Ρεσέτινικοφ στο Νόβοστι.
“Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του σερβικού λαού, εφόσον υπερασπιστεί ο ίδιος ο λαός τον εαυτό του. Αν δεν το κάνουν αυτό, δεν θα το κάνουμε ούτε εμείς. Γνωρίζουμε ότι η Δύση δεν αποτελεί στόχο της Σερβίας, αλλά ούτε και η Ρωσία. Η Δύση έχει ως στόχο τον έλεγχο της χώρας, να υποτιμηθεί η Σερβία και να συνδεθεί, ετσι ώστε, να ζήσει με τους νόμους της Δύσης”, είπε ο Ρεσέτινικοφ.
Παράλληλα έκανε και μια δήλωση που θα συζητηθεί, ότι δηλαδή τα σύνορα των Σέρβων είναι προσωρινά: “Έξω από τη Ρωσία ζουν 25 εκατομμύρια Ρώσοι και συγκρούσεις γίνονται σε χώρες όπου υπάρχουν Ρώσοι, επειδή υπάρχουν τεχνητά σύνορα. Το χρονικό διάστημα που μπορούν να παραμείνουν τέτοια σύνορα είναι περιορισμένο, γιατί δεν μπορεί να χωριστεί ένα έθνος τεχνητά.
Ο γερμανικός λαός διαιρέθηκε και έχει καταφέρει να ενωθεί. Ο σερβικός λαός έχει χωρισθεί, αλλά είναι μια διαδικασία μερικών ετών μέχρι να γίνει η αναπόφευκτη ένωσή του”.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις