ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ… ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ…

 
 
 
 
«Αντιφασιστική» και «αντιρατσιστική» παρέμβαση στην επίσημη ιστοσελίδα του παρδαλού συνονθυλεύματος (left.gr), κάνει η ηθοποιός Νένα Μεντή, με τίτλο « Όχι ανοχή αλλά παρέμβαση, για να νικήσουμε την ξενοφοβία».

Κατ’ αρχάς, στην παρέμβασή της η αριστερή ηθοποιός καλεί τους κατοίκους του κέντρου των Αθηνών να δείξουν… κατανόηση στις παρανομίες που διαπράττουν οι λαθρομετανάστες (κλοπές, ληστείες, αρπαγές τσαντών, αλυσίδων από το λαιμό, κ.τ.λ.), γιατί τις κάνουν για να… επιβιώσουν:

«Χρειάζεται παιδεία και σκέψη για να διαχειριστούμε το φόβο, τον οποίο ως ένα βαθμό κατανοώ. Όταν βλέπεις, λόγου χάρη, είκοσι ξένους έξω από το σπίτι σου, γιατί δεν έχουν πού να μείνουν, δεν μπορείς εύκολα να υπερβείς το φόβο . Πρέπει να αναλογιστείς ότι είναι άνθρωποι σαν κι εσένα, με τα καλά τους και τα κακά τους – είναι κατατρεγμένοι και φτωχοί. Να σκεφτείς πως, ακόμη κι αν χρησιμοποιούν παρανομίες, έχει σημασία, εάν το κάνουν για να επιβιώσουν».

Κι όσοι Έλληνες και Ελληνίδες δε δείχνουν… κατανόηση στις παρανομίες των λαθρομεταναστών, είναι –κατά την κουλτουριαρο-προοδευτικιά- «μισαλλόδοξοι» και «φασίστες»: «Αν δεν τα σκεφτείς αυτά, γίνεσαι μισαλλόδοξος και αναπτύσσεις φασιστική νοοτροπία».

Αυτό θα πει… πρόοδος και… αντιρατσισμός!
 
 Αθανάσιος Βασιλόπουλος
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις