Τα 12 πιο παράξενα μωρά που γεννήθηκαν ποτέ στον κόσμο – εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις!! (φωτο)

moro-teras

Κάθε μέρα, εκατοντάδες χιλιάδες μωρά γεννιούνται σε όλο το κόσμο και… τα περισσότερα από αυτά θεωρούνται φυσιολογικά.
Σπάνια, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το μωρό θα γεννηθεί με κάποια μορφή ανωμαλίας. Διαβάστε στη συνέχεια 12 περιπτώσεις νεογέννητων μωρών που
θεωρούνται εξαιρετικά σπάνιες……….

1. Μωρό με ουρά Το συγκεκριμένο μωρό γεννήθηκε στην Ινδία το 2001. Η 10-ιντσών ουρά του, ημι-λειτουργική, με μύες, νεύρα, δέρμα και αιμοφόρα αγγεία, αποκαλύφθηκε στο πολύ κόσμο αρκετά χρόνια μετά την γέννηση του. Πολλοί Ινδοί τον θεωρούν μετενσάρκωση του θεού.


2. Βρέφος με 16 δάχτυλα Αυτό το μικρό αγόρι που γεννήθηκε στην Κίνα στις 5 Νοεμβρίου του 2008, έχει οκτώ δάχτυλα σε κάθε πόδι αλλά δεν έχει αντίχειρες σε κανένα από τα δυο του χέρια.

3. Το βρέφος που γεννήθηκε με 4 χέρια και 4 πόδια Η Lakshmi Tatma, ένα μικρό κοριτσάκι που γεννήθηκε στην Ινδία, έχει 4 χέρια και 4 πόδια. Θεωρείται από τους Ινδούς η μετενσάρκωση του θεού Βισνού.

4. Μωρό με δύο κεφάλια Το 2008 στο Μπαγκλαντές γεννήθηκε ένα μωρό που είχε δύο κεφάλια. Η Craniopagus parasiticusείναι μια κατάσταση κατά την οποία ένα παιδί γεννιέται με ένα επιπλέον κεφάλι, αυτό του αγέννητου δίδυμου αδερφού του. Έχουν καταγραφεί μόνο δέκα περιπτώσεις Craniopagus parasiticus με μόνο τρεις επιζώντες.

5. Μωρό με ανεγκεφαλία Αυτό το μωρό γεννήθηκε το 2006 με ανεγκεφαλία. Η ανεγκεφαλία είναι μια κατάσταση που εμποδίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και των οστών του κρανίου. Δεν υπάρχει θεραπεία και τα περισσότερα ανεγκέφαλα μωρά πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του τοκετού. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού Επεισοδίου, «ένα μωρό που γεννιέται με ανεγκεφαλία είναι συνήθως τυφλό,κωφό, δεν έχει τις αισθήσεις του, και δεν μπορεί να αισθανθεί πόνο.

6. Βρέφος με ιχθύαση τύπου Harlequin Αυτό το μωρό γεννήθηκε στο Γκιλγκίτ του Πακιστάν τον Μάρτιο του 2010. Το δέρμα του έμοιαζε με αυτό μιας τίγρης. Το μωρό πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του.

7. Το μικρότερο μωρό στον κόσμο Η Amillia Taylor είναι το μικρότερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ, και ευτυχώς, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το νομικό όριο της άμβλωσης. Ζύγιζε μόλις 283 γραμμάρια όταν γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και 6 ημέρες, και κατάφερε να επιβιώσει μέχρι σήμερα, υγιέστατη.

8. Δίδυμα διαφορετικής φυλής Ίδιοι γονείς, ίδια ημερομηνία γέννησης αλλά τα δίδυμα μωρά γεννήθηκαν με διαφορετικό χρώμα δέρματος. Και τα δύο παιδιά, ο Layton και ο Kaydon Richardson, τον Ιούλιο θα γιορτάσουν τα τέταρτα γενέθλια τους.

9. Έμβρυο μέσα σε έμβρυο Έμβρυο σε έμβρυο έχουμε όταν ένα παιδί γεννιέται με το δίδυμο αδερφό του μέσα του, δίνοντας την εντύπωση της εγκυμοσύνης. Και τα δύο δίδυμα συνήθως σχηματίζονται από ένα ωάριο, αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ένα απορροφάται από το άλλο και αυτό αρχίζει να ζει από το άλλο σαν παράσιτο. Χειρουργική επέμβαση μπορεί να αφαιρέσει συνήθως το υπανάπτυκτο δίδυμο από το ισχυρότερο, χωρίς αρνητικές συνέπειες.

10. Πίσω από τους νεκρούς Το μεγαλύτερο θαύμα από όλα. Ένα πρόωρο μωρό γεννήθηκε νεκρό αλλά αλλά ως εκ θαύματος, δύο ώρες αργότερα το μωρό ζωντάνεψε. Σήμερα είναι καλά στην υγεία του!

11. Κυκλωπισμός Στον κυκλωπισμό, που πήρε το όνομά του από το διάσημο μυθικό πλάσμα, τα μωρά γεννιούνται με ένα μάτι, στη μέση του κεφαλιού τους. Πιστεύεται ότι η αιτία μπορεί να σχετίζεται με ορισμένα φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου που λαμβάνονται από έγκυες γυναίκες.

12. Ενωμένα άκρα Σχετικά πρόσφατα, ένα κοριτσάκι στο Περού γεννήθηκε με τα πόδια του εντελώς ενωμένα, σαν μια μικρή γοργόνα. Ένα στα 70.000 μωρά μπορεί να γεννηθεί με αυτού του είδους την διαταραχή.



ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις