Ζητω το Ισλαμ-Η Μπόκο Χαράμ σκότωσε γυναίκα την ώρα που γεννούσε



Μια γυναίκα που γεννούσε σκότωσε η εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία. Οι ισλαμιστές αντάρτες εισέβαλαν σε πόλη στη βορειοανατολική Νιγηρία και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.

Η γυναίκα δέχτηκε πυρά την ώρα ακριβώς που το βρέφος βγήκε από το σώμα της.

"Το μισό σώμα του βρέφους είχε βγει (από το σώμα της) και εκείνη
την ώρα (η γυναίκα) σκοτώθηκε", περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Εκτός από τη γυναίκα που γεννούσε, νεκρά από τα πυρά έπεσαν και μικρά παιδιά.

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την επίθεση ως "την απεχθέστερη της οργάνωσης την τελευταία εξαετία που δραστηριοποιείται".

Η Αμνηστία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι 200 άνθρωποι, ίσως και περισσότεροι, έχασαν τη ζωή τους σε μια ιδιαίτερα αιματηρή επίθεση στις 3 Ιανουαρίου. Η επίθεση είχε στόχο πολίτες που βοηθούν εθελοντικά τον στρατό.

"Σκότωσαν τόσο πολλούς ανθρώπους. Είδα ίσως και περί τους 100 να σκοτώνονται... Έτρεξα να κρυφτώ μέσα στους θάμνους. Την ώρα που τρέχαμε, πυροβολούσαν και σκότωναν", λέει αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Ο νιγηριανός στρατός συχνά υποβαθμίζει τον απολογισμό των θυμάτων. Αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι συνολικά 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν, χαρακτηρίζοντας "υπερβολικούς" τους ισχυρισμούς για πάνω από 2.000 νεκρούς.

Αναλυτές θεμάτων ασφαλείας υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως να είναι αδύνατο να πληροφορηθεί κάποιος τον ακριβή αριθμό των θυμάτων καθώς η ευρύτερη περιοχή παραμένουν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και είναι αδύνατη η πρόσβαση.

Την ίδια ώρα, αεροφωτογραφίες δείχνουν ότι πόλη στα βορειοανατολικά της χώρας, που δέχτηκε επίθεση από τους Μπόκο Χαράμ εξαφανίστηκε από τον χάρτη μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Περισσότερες από 3.700 δομές καταστράφηκαν μερικώς ή πλήρως, 620 στην Μπάγκα και περισσότερες από 3.100 στην Ντορόν Μπάγκα (οι δυο πόλεις που βρέθηκαν στο στόχο της Μπόκο Χαράμ), σύμφωνα με την Αμνηστία η οποία μάλιστα προσθέτει ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος.

Η επίθεση στη Μπάγκα πραγματοποιήθηκε πριν από τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στη Νιγηρία τον επόμενο μήνα και η έξαρση της βίας προφανώς αποσκοπεί στο να υπονομεύσει την εκλογική διαδικασία.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις