Ξυπνήστε !! από το 2010 κάποιοι μας «αναγκάζουν» να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Το 2013 το αποφάσισαν οριστικά





Μακάρι , αυτά που θα διαβάσετε να μην ευσταθούν.

Όταν η Ελλάδα μπήκε στην ζώνη του ευρώ  , η πραγματική ισοτιμία σύμφωνα με πολλούς
οικονομικούς αναλυτές που δεν διαψεύστηκαν ,  ήταν  1 ευρώ = 200 δρχ . Η Ελλάδα τελικά όπως ενθυμόμαστε μπήκε στην ζώνη του ευρώ με ισοτιμία 1 ευρώ= 340,75 δρχ.

Τι σημαίνει αυτό ;;;

Ότι , από την πρώτη στιγμή , αφαιρέθηκε σχεδόν  η μισή
αγοραστική αξία των Ελλήνων ( ο μισός τους Πλούτος ) , αυξήθηκε στο διπλάσιο περίπου η τιμή κάθε εισαγόμενου είδους  με τιμές ευρώ στην Ελλάδα , τα Ελληνικά προϊόντα βαθμιαία έπαψαν να είναι ανταγωνιστικά , διαμορφώθηκε το περιβάλλον για πρωτοφανής οικονομική διείσδυση στο οικονομικό τοπίο χώρας  που οδήγησε ή επίσπευσε αναπόφευκτα των δανεισμό μας  κ.α

Που πήγε αυτός  ο πλούτος των Ελλήνων λοιπόν  ;;
Μήπως θα πρέπει να ξαναμπούμε στην ζώνη του Ευρώ ( ετεροχρονισμένα ) με την πραγματική ισοτιμία … που ίσχυε  τότε ;;
Ήταν  Οικονομικό  έγκλημα ασύλληπτων διαστάσεων  η προϋπόθεση αυτή ;;

ΝΑΙ  κύριοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης  , εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι « φταίτε » περισσότερο από εμάς … για εμάς .

{ Η Βιωσιμότητα του χρέους }

‘Όλο το πρόβλημα εστιάζεται στο χρέος μας σαν χώρα και όλο το θέμα του χρέους εστιάζεται στο κατά πόσο είναι βιώσιμο – διαχειρίσιμο  ή όχι .

Εδώ τίθεται ένα τεράστιο ερώτημα .

 Εάν καταφέρνουμε να « εξυπηρετούμε το χρέος » , αλλά παράλληλα να υπάρχουν ( όπως υπάρχουν ) 6 εκατομμύρια συμπολίτες μας από τα 10 εκατ , κάτω από τα όρια ή κοντά στα όρια της φτώχειας (σύμφωνα με την πρόσφατη  Έκθεση – σοκ της Κομισιόν για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης ) θα θεωρείται το χρέος βιώσιμο ;;

Φυσικά και όχι . Η ανθρώπινη ζωή  και αξιοπρέπεια , δεν μπαίνουν σε ζυγαριές .Εκ του αποτελέσματος – κύριοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση – αποδείχθηκε ότι καταστήσατε το χρέος της Ελλάδας  ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ.

Δεν υπολογίσατε όμως ότι το μη βιώσιμο χρέος είναι ένα ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΧΡΕΟΣ , αφού τηρεί πλέον τις τρεις  προϋποθέσεις :

1-ΠΡΟΈΚΥΨΕ από όρους υπερβολικούς, ληστρικούς, όντας το προϊόν  μιας λεοντείου συμφωνίας.
2-ΕΙΣΑΓΕΙ υψηλά επιτόκια, μικρούς χρόνους αποπληρωμής και γενικά όρους με δυσμενέστατες επιπτώσεις στο δανειζόμενο κράτος, μέσω Μνημονίων
3-Έχει φτωχοποιήσει  αποδεδειγμένα ( πολύ πριν αποπληρωθεί ) το μεγαλύτερο μέρος του λαού.


Η « συγχώρεση »  του  χρέους αυτού φαίνεται μονόδρομος ΚΥΡΙΟΙ  . Δεν  θα παραβιάσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας, αφού ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΊΑ από κάτι τέτοιο , δεν  θα έθετε  υπό αμφισβήτηση τη συνταγματικότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, η οποία εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την αιτιολογία ότι τα δάνεια θα πρέπει να επιστρέφονται σε ένα ”κατάλληλο περιθώριο”». Αντιθέτως  θα την διασφάλιζε , αφού το αδιέξοδο των όσων έως τώρα  έχουν δρομολογηθεί , είναι δεδομένο και τουλάχιστον , συνιστά , μακρά περίοδο « αδυναμίας επίλυσης » τους θέματος από πλευρά της Ε.Ε , δεδομένο που την «απειλεί».

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μας δεχτήκανε  ( εις γνώση τους ) με πλαστά οικονομικά στοιχεία , όπως παραδέχτηκαν δημόσια. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;

{ Τι δείχνει η παγίδα του διλήμματος  μνημονιακά ή όχι }

Το δίλημμα αυτό είναι για την Ελληνική πραγματικότητα η μεγαλύτερη ΠΛΑΝΗ του αιώνα .

ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ !!

Όταν  ΚΥΡΙΟΙ  η τελική επιλογή που  μας δίνετε , συνίσταται  έντεχνα σε δύο δρόμους που αποτελούν ( και οι δύο ) Γολγοθά , τότε …. πέφτουν οι μάσκες .

Έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο δημιουργίας της πατρίδα μας ως « οικονομικής αποικίας » και δεν ενδιαφέρει πλέον ( τους δανειστές μας ) , ποιοι θα είναι οι διαχειριστές της και ποιο θα είναι το μέλλον της .

Γιαυτό δηλώνουν εκ του ασφαλούς ότι , οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν ότι και να βγάλει η κάλπη  , η τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συνιστά  πλέον ( όπως το 2011 ) συστημικό πρόβλημα  για την Ε.Ε, γιαυτό  σύμφωνα με το Bloomberg, η Φρανκφούρτη διαμηνύει «την πρόθεσή της να αποσύρει χρηματοδότηση 30 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, ακόμη και αν η χώρα εισέλθει σε μία κρίση που τελικά θα την οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ», γιαυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απειλεί τις ελληνικές τράπεζες με διακοπή της χρηματοδότησής τους και ταυτόχρονα ελπίζει να μην το πράξει κ.α
.
ΔΕΝ  τους συμφέρει πλέον , να « μεριμνούν » για μια « στημένη λεμονόκουπα » , και έχοντάς μας φέρει σε μια θέση  (μπρος γκρεμό και πίσω ρέμα) , απλά , θέλουν να ολοκληρώσουν το « τέλειο έγκλημα » , να μας αναγκάσουν να κάνουμε αυτό που  έχουν δρομολογήσει … ως τελική φάση του σχεδίου τους , να φύγουμε εμείς .

Η μόνη τους μέριμνα η μόνη τους αγωνία ( όσων επιμένουν ) θα είναι να διατηρήσουν τα τμήματα της « αποικίας που ελέγχουν ».

ΟΧΙ κύριοι δεν πέφτουμε στην παγίδα .

Αλλά  και η ίδια η ζώνη του ευρώ , είναι ένα πιόνι σε μια παγκόσμια σκακιέρα συμφερόντων που είναι γνώστη με τον όρο παγκοσμιοποίηση .

Το σχέδιο  λοιπόν  , προδόθηκε  , από την βουλιμία τους για « κυρίαρχη οικονομική εξουσία » σε επίπεδο Ε.Ε … διάσταση που θα οδηγήσει στην διάσπασή της … σε βόρειους και νότιους .

Το μόνο που θα καταφέρουν όμως  , είναι να ξυπνήσουν τις δυνάμεις της  κοινωνικής αλληλεγγύης , του πνεύματος ,να ξυπνήσουν  τα ιδανικά και της αρχές μιας «φυλής» που « έρχεται » από τα βάθη των αιώνων … μιας «φυλής » που της χρωστάνε πολλά περισσότερα και που ακούει στο ‘ όνομα ’ Ελληνική .

Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενώσουν τις θετικότερες Πολιτικές δυνάμεις της πατρίδα μας ( όταν αργά ή γρήγορο ) καταλάβουν τι έχει συμβεί .

Το μόνο που θα καταφέρουν είναι η ΕΛΛΑΔΑ να αποτελέσει την  αιτία για την αλλαγή της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης.

Τότε θα καταλάβουν  κάποιοι ότι … έπεσαν στην ίδια τους την παγίδα .

ο κύβος ερρίφθη !!!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις