ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ Η ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ??

 



Όσοι από εσάς γνωρίζεται να διαβάζετε τα μοντέλα πρόγνωσης
καιρού ή έχετε κάποια στοιχειώδη γνώση στο να διαβάζετε τους χάρτες, θα έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες, πως μετά τις 150 περίπου ώρες, αλλάζουν συνεχώς τη διάταξη των συστημάτων που προβλέπονται για τη κεντρική και ανατολική, νοτιοανατολική Ευρώπη και κατ' επέκταση και τη χώρα μας.
Όχι δεν τα έχουν παίξει τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, απλά δεν μπορούν να κατανοήσουν το πως θα κινηθεί ο Αζορικός αντικυκλώνας που

βρίσκεται στη δυτική Ευρώπη. Αν ο αντικυκλώνας αυτός ανέβει λίγο πιο βόρεια, βορειοανατολικά, θα στείλει όλο το ψύχος και τα χιόνια καθώς και τις καταιγίδες, προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, μετά τις 21-22 Δεκεμβρίου, μέχρι και στα τέλη του 2014... Είναι και το επικρατέστερο σενάριο αυτό και το πιστεύουμε και εμείς.

Ωστόσο τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, δείχνουν και ένα δεύτερο σενάριο το οποίο θέλει τον Αζορικό αντικυκλώνα να μην επεκτείνεται προς την βόρεια, βορειοδυτική Ευρώπη, αλλά να εξαπλώνεται στη Μεσόγειο, γεγονός που θα μεταφέρει όλο το ψύχος και το κρύο στην κεντρική και βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη. Αυτό το σενάριο δεν το πιστεύουμε, ωστόσο έχει κάποιες πιθανότητες για να βγει. Πάντως και σε αυτό το σενάριο, θα δεχτούμε ψυχρές αέριες μάζες, δηλαδή κρύο.

Όλα πιστεύουμε πως θα ξεκαθαρίσουν μετά το χαμηλό βαρομετρικό που θα εισχωρήσει στην Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη και θα δώσει ισχυρές καταιγίδες και βροχές αλλά και πολύ συννεφιά. Τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού, περιμένουν ουσιαστικά το χαμηλό αυτό, να περάσει πάνω από τη χώρα μας, ώστε μετά να μπορέσουν ακόμα πιο ξεκάθαρα να προβλέψουν τον καιρό για το τελευταίο 10ημερο του Δεκεμβρίου.

Αυτό το σύστημα της Τετάρτης, θα παίξει σημαντικό ρόλο και περιμένουμε πως και πως να περάσει ώστε να μάθουμε και εμείς με μεγάλη ακρίβεια για το πως θα κυλίσει ο καιρός μέσα στο τελευταίο 10ημερο του Δεκέμβρη, αν και πιστεύουμε πως μετά από πολλά έτη, θα δούμε αρκετά χιόνια στις γιορτές σε πολλά τμήματα της Ελλάδας.

Πηγή


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις