ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΙΝΗΣΗ» ΡΩΜΑΝΟΥ…!



 

Αυτά που εντυπωσίασαν στην περίπτωση της προβολής του αιτήματος του «πιτσιρικά» ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ για την εξεύρεση της δυνατότητας ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει τις σπουδές του στα ΤΕΙ είναι τα ακόλουθα:

Η επιβράβευση του Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ από την πολιτεία για την επιτυχία του από τον Ανώτατο Πολιτειακό Άρχοντα, τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η συντονισμένη κίνηση των «δικών του» για την κατάληψη των Εργατικών Κέντρων της Ελλάδας ξεκινώντας από την ΓΣΕΕ, η οποία έγινε θα
έλεγα με ιδιαίτερη ευκολία.
Η «ελίτ» καταγωγή του.
Ο δημόσιος λόγος που δόθηκε σε έναν κρατούμενο για ποινικές πράξεις.
Η ταχύτατη κινητοποίηση της πολιτείας για την εξεύρεση λύσης.
Η τελική και για πρώτη φορά εφαρμογή του βραχιολιού σε κρατούμενο.

Σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα της υπόθεσης με το οποίο καθιερώνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, η τοποθέτηση «βραχιολιού» σε κρατούμενο.
Να δούμε όμως ποια είναι η πραγματική ουσία του ζητήματος και γιατί συνέβησαν όλα αυτά.

Από την μία, όλοι γνωρίζουμε ότι με το επερχόμενο νομοσχέδιο «σκούπα» που έχει είδη στο συρτάρι το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο καθορίζονται βασικά ζητήματα που αφορούν την απονομή δικαιοσύνης, όπως η κατάργηση της ακρόασης μαρτύρων, η άμεση προτεραιότητα στην διεκδίκηση από ιδιώτες –κυρίως τράπεζες- ακόμα και έναντι του δημοσίου κ.λ.π, πράγματα για τα οποία οι Έλληνες δικηγόροι έχουν βγει στα κάγκελα.

Από την άλλη, τόσο η σταδιακή αδυναμία των Ελλήνων στο να αποπληρωθεί το χρέος τους, όσο και η διαρκής απειλή λόγω χρέους η οποία θα δυσχεραίνει την κατάσταση της χώρας και των πολιτών, θα έχει αποτέλεσμα να οδηγηθούν πολλοί στη δικαιοσύνη υπό την απειλή κράτησης.

Οι Ελληνικές φυλακές σήμερα, στις οποίες έχει επέλθει κορεσμός και επικρατούν άθλιες συνθήκες διαμονής στους 35.000 κρατούμενους ,αλλά και δεν λειτουργούν ως σωφρονιστικά ιδρύματα παρά ως «πανεπιστήμια ειδίκευσης» σε κλοπές, απάτες κλπ.

Επειδή στο πρόγραμμα της οικονομικής υποδούλωσης που εφαρμόζεται στη χώρα μας και με το δεδομένο ότι σήμερα περίπου 3.700.000 Έλληνες έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, προβλέπεται να αυξηθούν οι κρατούμενοι.

Η ημινομιμοποίηση των 2.000.000 λαθρομεταναστών και η ένταξη τους σε οικονομικές ζώνες για εργασία με ειδικό καθεστώς.

Για όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρεθεί τρόπος φυλάκισης, χωρίς να θίγονται, από την μια η εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής υποταγής και οι οικονομικές διεκδικήσεις του κράτους, και από την άλλη ο κρατούμενος να μην κοστίζει για διαμονή στο κράτος (φαγητό, ένδυση, φύλαξη, κλπ).
Τι πέτυχαν λοιπόν οι πολιτικοί μας με την για πρώτη φορά εφαρμογή του βραχιολιού στην Ελλάδα;
1. Την ανέξοδη κράτηση του «φυλακισμένου» στο σπίτι του , γιατί θα συντηρείται από τους οικείους του.

2. Την χωρίς κόπο και προβληματισμό αύξηση των κρατουμένων.

3. Την υποτιθέμενη «αναμόρφωση» των κρατουμένων, αφού θα μπορούν να μετακινούνται για σπουδές.

4. Την και επίσημα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ από κέντρο σε πολίτη, σήμερα γίνεται ανεπίσημα από τα κινητά, η οποία θα του επιτρέπει στο μεν σπίτι να κινείται σε ακτίνα 25 μόνο μέτρων και σε περίπτωση μετακίνησης σε ορισμένη και ελεγχόμενη διαδρομή.

5. Τον έλεγχο των λαθρομεταναστών στους οποίους θα εφαρμοστεί κατά κόρο γιατί στην ουσία είναι παράνομοι ως «λάθρο».

6. Την δυνατότητα να εργάζονται ελεγχόμενα οι «με ειδικό καθεστώς» φυλακισμένοι έγκλειστοι σε οικονομικές ζώνες.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις