Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεβράκωτο το αμερικανικό όνειρο: Φτώχεια, κρατικά επιδόματα και κουπόνια για τους Αμερικάνους!


Ξεβράκωτο το αμερικανικό όνειρο: Φτώχεια, κρατικά επιδόματα και κουπόνια για τους Αμερικάνους!


Ιστορικά ρεκόρ κατέγραψε το ποσοστό φτώχειας σε νεαρές ηλικίες και νοικοκυριά επί Προεδρίας Ομπάμα!
Συγκλονιστικά είναι τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του Αμερικάνου Προέδρου Ομπάμα που κουνάει το δάχτυλο με ύφος διδασκάλου οικονομικής στρατηγικής στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ «Census Bureau», «ένας στους πέντε νεαρούς ενήλικες
Αμερικάνους, ηλικίας από 18 μέχρι 34 ετών ζουν σε συνθήκες απεχθούς φτώχειας»!
Όπως αναφέρει επί λέξει το πόρισμα της έρευνας: «Το 1980, σύμφωνα με την Υπηρεσία, το 14,1% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας 18-34 ετών ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το 1990, το ποσοστό ξεπέρασε το 14,3%. Το 2000 ανήλθε στο 15,3%. Και μεταξύ του 2009-2013 κατέγραψε τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ με ποσοστό 19,7%»!
Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου των ΗΠΑ, CNS News, σχεδόν τα 2/3 όλων των παιδιών των Ηνωμένων Πολιτείων διαβιούν σε οικογένειες που χρειάζονται την οικονομική βοήθεια και τα κρατικά επιδόματα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ η ειδησεογραφική ομάδα που πραγματοποίησε το ρεορτάζ θεωρεί ως έναν από τους πιο βασικούς λόγους για αυτό το φαινόμενο «την απαξίωση του γάμου και της παραδοσιακής οικογενειακής ζωής». Τον ίδιο λόγο εντοπίζει και η έρευνα της κρατικής υπηρεσίας, στην οποία σημειώνεται ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν οι ανύπαντροι/ανύπαντρες που συμβιώνουν με το ταίρι τους χωρίς την τέλεση γάμου.
Και το κακό δεν έχει σταματημό για την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ που «κόβουν» και δικό τους νόμισμα και δεν έχουν τους Γερμανούς νταβατζήδες στο κεφάλι τους… Βάσει του ίδιου ρεπορτάζ του CNS News ο αριθμός των Αμερικάνων που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από το κράτος για την αγορά τροφής (food stamps) βρίσκεται σε επίσης ιστορικό ρεκόρ. Πάνω από 46 εκατομμύρια Αμερικανών δέχονται το οικονομικό κρατικό βοήθημα για την αγορά βασικών ειδών διατροφής για 37 ολόκληρους συναπτούς μήνες!

Ε.Μ.

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις