Β.Σόιμπλε για Α.Σαμαρά: "Θα έχει το ίδιο τέλος με τον Γιώργο Παπανδρέου"



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδειξε στον Αντώνη Σαμαρά ποιο θα είναι το μέλλον του: Αυτό του Γιώργου Παπανδρέου. Το έκανε παρομοιάζοντας την περίοδο του 2011 με το φιάσκο των Κανών,
όπου ο ΓΑΠ ήθελε δημοψήφισμα και έφυγε κακήν κακώς (όχι μόνο από τις Κάνες αλλά και από την εξουσία) με την τρέχουσα κατάσταση και την εκλογή Προέδρου της
Δημοκρατίας μέσα στα Χριστούγεννα.

Όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών η εσωτερική πολιτική κατάσταση του σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει απολύτως καμία διαφορά με αυτή του 2011, προφανώς απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά που προ ημερών δήλωσε ότι το 2014 δεν είναι το ίδιο με το 2012 ή και το 2010.

Εκείνο που πραγματικά ήθελε να πει ο κ. Σόιμπλε με τη φράση «αυτό που γίνεται τώρα το είχαμε ζήσει όταν διαπραγματευτήκαμε με τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα», είναι πώς ο νυν πρωθυπουργός έχει απλά «τελειώσει». Ούτως ή άλλως οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ ήταν αυτοί που οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση σε εκλογές προκειμένου να διαπραγματευτούν με την επόμενη.

«Μας είχε ενημερώσει ο κ. Σαμαράς», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε δείχνοντας ότι στην εποχή του μνημονίου πρώτα ερωτώνται οι Βρυξέλλες αν θα γίνουν εκλογές και αν εγκρίνουν ενημερώνεται και ο ελληνικός λαός.

Όσο για τον κ. Βενιζέλο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τον εγκωμίασε τόσο πολύ που του έδωσε χαρακτηριστικά σύγχρονου «Εφιάλτη». Την περίοδο του 2011, όπως είπε ο κ. Σόιμπλε ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε πίσω στο δημοψήφισμα μετά από παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που ζήτησε επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας για να διασωθεί πολιτικά ο ίδιος.

Το αντάλλαγμα ήταν να δεχθεί τον Σταύρο Δήμα για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου η επιλογή, όπως φαίνεται δεν αποσκοπεί στην εκλογή, αλλά στη συσπείρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ΝΔ εν’ όψει των εκλογών που έρχονται.

Ο Α. Σαμαράς επιχειρεί να κάνει μία ηρωική έξοδο με το μικρότερο δυνατό κόστος (σ.σ. λέμε τώρα) και ήθελε να έχει μαζί του και τους «Καραμανλικούς» προκειμένου να μην καταρρεύσει πλήρως το κόμμα. Σε αυτό αποσκοπούσαν τα ραντεβού με τον Κώστα Καραμανλή και η επιλογή του Σταύρου Δήμα.

Το αν θα το πετύχει είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Όπως δείχνει η κατάσταση η κυβέρνηση οδεύει προς μία Χριστουγεννιάτικη συντριβή όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλοι πλέον συζητούν τις πιθανές ημερομηνίες των εθνικών εκλογών. Θα είναι μία από τις δύο πρώτες Κυριακές του Φεβρουαρίου.

Αυτό φαίνεται κυρίως από τη στάση που κρατούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Η κυβέρνηση χάνει ακόμη και αυτούς που θεωρούσε δεδομένους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τον χθεσινό απολογισμό στάσεων και δηλώσεων την περίπτωση της Κατερίνας Μάρκου.

Η κ. Μάρκου ενώ ψήφισε τον προϋπολογισμό και η κυβέρνηση την ενέταξε στα «Ναι» και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε το βράδυ χθες πώς θα ψήφιζε μία πολιτική επιλογή αλλά όχι μία κομματική όπως αυτή του Σταύρου Δήμα.

Άρα, η κυβέρνηση μετράει άλλο ένα «Όχι» και όλα δείχνουν πώς η 180 είναι άπιαστο όνειρο.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις