Ο Στουρνάρας ζητά απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για τα κτίρια της Τράπεζας της Ελλάδας



Ο Στουρνάρας θέλει να απαλλάξει από τον ΕΝΦΙΑ όλα τα κτίρια της ΤτΕ στα οποία έχει διοριστεί διοικητής
Την απαλλαγή των κτιρίων που έχει στην κυριότητά της η Τράπεζα της Ελλάδος από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο άνθρωπος που δημιούργησε τον ΕΝΦΙΑ ζητά από τη νέα του θέση να απαλλαγεί από αυτόν, αγνοώντας τις
δυσκολίες που έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια φορολογούμενους ο ίδιος φόρος, θέλοντας να προστατεύσει τους ιδιώτες μετόχους της κεντρικής τράπεζας, οι οποίοι μοιράζονται μερίσματα εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.
Ο Γιάννης Στουρνάρας επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, έστειλε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την απαλλαγή των 29 κτιρίων που ανήκουν στην ΤτΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Τα 29 κτίρια της τράπεζας αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, με πρώτο και καλύτερο το κεντρικό της Πανεπιστημίου, το οποίο καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο συνολικού εμμβαδού 19.300 τ.μ.
Τα κτίρια της ΤτΕ είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα από την Ξάνθη και την Κέρκυρα έως τη Ρόδο και τα Χανιά.
Φωτόπουλος: Η Βούλτεψη έκρυψε τετραγωνικά  
Όπως γράφει η εφημερίδα όμως, επικαλούμενη στοιχεία που πήρε από τη τη βάση δεδομένων της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ ο συνδικαλιστής Ν. Φωτόπουλος,  και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, απέκρυψε τετραγωνικά από ακίνητό της στη Γλυφάδα προκειμένου να πληρώσει λιγότερο ΈΝΦΙΑ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, έκρυψε 140 τ.μ. καθώς στο πόθεν έσχες το σπίτι δηλώνεται 369 τ.μ. ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος φέρεται να δηλώνει για φορολόγηση μόνο τα 230 τ.μ.. Γλύτωσε έτσι 3.169 ευρώ χαράτσι.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις