To τραγούδι του κομήτη μοιάζει με τον ήχο του Predator (Βίντεο)

Με επιτυχία στέφθηκε χθες η προσεδάφιση της διαστημοσυσκευής Philae πάνω στην επιφάνεια του κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko, ενώ οι πρώτες εικόνες του έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν. Εκτός όμως από τις πρώτες εικόνες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος δημοσίευσε χθες και τον ήχο ο οποίος "εκπέμπει" από τον τεσσάρων δισεκατομμυρίων ετών κομήτη, που βρίσκεται 511 εκατ. χιλιόμετρα μακριά από
τη γη.

Η συχνότητα του ηχητικού ντοκουμέντου ενισχύθηκε κατά 10.000 φορές ώστε να μπορεί ο ήχος να γίνει αντιληπτός από το ανθρώπινο αφτί.

Σε δήλωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ανακοίνωσε: "Ο ήχος του κομήτη είναι κάτι το συναρπαστικό, μιας που αποτελεί κάτι εντελώς νέο για εμάς. Ήταν ένα αναπάντεχο στοιχείο που δεν το περιμέναμε, και εργαζόμαστε ακόμα για να κατανοήσουμε τα φυσικά φαινόμενα που είναι υπεύθυνα γι' αυτόν".   Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξη ήχου ήρθαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο δορυφόρος Rosetta πλησίασε στα 62 μίλια τον κομήτη. Σήμερα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ήχοι προέρχονται κατά κάποιον τρόπο "από την ίδια την δραστηριότητα του κομήτη, όταν αυτός απελευθερώνει στο διάστημα ουδέτερα σωματίδια τα οποία στη συνέχεια φορτίζονται ηλεκτρικά εξ' αιτίας της διαδικασίας του ιονισμού."












μετά την δημοσίευση του ηχητικού ντοκουμέντου, όλο και περισσότεροι χρήστες του ίντερνετ – σε ένα μάλλον ελαφρύ κλίμα- δεν σταμάτησαν να παρομοιάζουν τον ήχο του κομήτη με αυτόν του φονικού "Predator", του τέρατος από την ομώνυμη sci fi επιτυχία του 1987.






ΠΗΓΗ











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις