Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!!!



To θολό τοπίο που επικρατεί σε ό,τι αφορά τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου επιχείρησαν να «ξεκαθαρίσουν» οι επιστήμονες στη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης…

Καθηγητές καρδιολογίας, βιοχημείας και φαρμακευτικής χημείας παρουσίασαν τα τελευταία δεδομένα γύρω από τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, τα οποία επιτρέπουν πλέον κατά τους ειδικούς να χαρακτηριστεί ως ένα ασφαλές υποκατάστατο του συμβατικού τσιγάρου.
«Αποτελεί παραπληροφόρηση ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει καρκινογόνες και τοξικές ουσίες. Περιέχει τοξικές ουσίες αλλά σε ποσότητες έως και 1.000 φορές μικρότερες από το συμβατικό τσιγάρο. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι
μακράν λιγότερο βλαπτικό από το κανονικό» ανέφερε ο καρδιολόγος- ερευνητής στο Ωνάσειο, κ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιστήμονες είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν ακριβή, σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση στον καπνιστή «ώστε να παίρνει τις αποφάσεις μόνος του για το πώς θα διακόψει ή θα αλλάξει την καπνιστική του συνήθεια, χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο εναλλακτικό προϊόν».

Ο καθηγητής Φαρμακευτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, επικαλέστηκε αποτελέσματα έρευνας που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα οποία «σε μια μεσοπρόθεσμη χρήση το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι τόσο τοξικό όσο το συμβατικό». Ο αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κωνσταντίνος Πουλάς με αφορμή τη συνεργασία του τμήματος με μεγάλη εταιρία πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων υπογράμμισε ότι «στόχος επιστημόνων και εταιριών είναι η αναζήτηση πρώτων υλών υψηλής ποιότητας, ελέγχου και ανάπτυξης καινοτόμων υγρών με στόχο την παραγωγή ποιοτικών υγρών αναπλήρωσης».
«Ένα υγρό που ακολουθείται από το πιστοποιητικό του είναι ασφαλές», ξεκαθάρισε και ο καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, προβλέποντας ότι στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα μπουν κάποια στιγμή ηγετικά και οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες. Τα στοιχεία πάντως δείχνουν ότι οι προοπτικές της συγκεκριμένης αγοράς είναι ευοίωνες: το 2013 ο τζίρος του ηλεκτρονικού τσιγάρου παγκοσμίως έφτασε τα 2,5 δισ δολάρια και το 2017 αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η καμπάνια ενημέρωσης για τις συνέπειες του ατμίσματος στην υγεία, με τίτλο MELITZANISTAS. Η καμπάνια παραπέμπει τους χρήστες του διαδικτύου να μάθουν από μόνοι τους όλη την αλήθεια γύρω από το άτμισμα μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.melitzanistas.com για να αντλήσουν αντικειμενική πληροφόρηση και στοιχεία γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις