Αντιοξειδωτικό ρόφημα με ρόδι για αποτοξίνωση




Ο χυμός του ροδιού είναι ένα απο τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά σε όλο τον κόσμο. Μελέτες δείχνουν ότι ο χυμός ροδιού περιέχει τρεις διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ από ό,τι άλλα γνωστά αντιοξειδωτικά ροφήματα. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φυτικές ίνες και κάλιο. Το ρόδι περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ενίσχυση του
ανοσοποιητικού συστήματος, στη καταπολέμηση των ασθενειών, στην πρόληψη του καρκίνου και στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Το ρόφημα με ρόδι βοηθάει στη αποτοξίνωση του οργανισμού και στη μείωση του σωματικού βάρους. Μπορούμε να το καταναλώνουμε σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή ή οποιαδήποτε δίαιτα ακολουθούμε.

Υλικά

5 κούπες (1.250 ml) νερό 5 κουταλάκια αποξηραμένο πράσινο τσάι ή βότανο της επιλογής μας (λουίζα, τσουκνίδα, μέντα κ.ο.κ) 3 κούπες (750 ml) χυμό ρόδι 1/2 κούπα (125 ml) χυμό γκρέιπφρουτ 1/2 κούπα (125 ml) χυμό πορτοκάλι 1/8 της κούπας (30 ml) χυμό λεμόνι 1 ξύλο κανέλα 1/2 κουταλάκι τριμμένη φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ) 1 κουταλιά μέλι Εκτέλεση Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το πράσινο τσάι, την κανέλα και την πιπερόριζα. Σκεπάζουμε το τσάι και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Σουρώνουμε το τσάι και προσθέτουμε τους χυμούς φρούτων και το μέλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το ρόφημα ζεστό ή κρύο. Το ρόφημα με ρόδι το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες.

Διατροφική Αξία

Μερίδες: 10

Μερίδα: 231 γραμμ.
Θερμίδες: 58 kcal
Λιπαρά: 0,3 γραμμ.
Χοληστερόλη: 0 mg
Νάτριο: 11 mg
Κάλιο: 218 mg
Υδατάνθρακες: 14,2 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 0 γραμμ.
Σάκχαρα: 13,3 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 0,3 γραμμ.
Βιταμίνη Α: 2% Βιταμίνη
C: 27%
Ασβέστιο: 2%
Σίδηρος: 1%

ΠΗΓΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις