Πούτιν: Κανείς δεν θα υποτάξει την Ρωσία!

 


Σε μετωπικh επίθεση κατά των γερακιών της Νέας Τάξης και της επικυριαρχίας των ΗΠΑ προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας χθες σε φόρουμ του «Λαϊκού Μετώπου».
Παράλληλα, μίλησε με σκληρά λόγια κατά του διευθυντηρίου της Ευρώπης για την μη λογική στάση του, όπως είπε, ως προς τα ίδια τα συμφέροντά της ευρωπαϊκής οικογένειας. Με ξεκάθαρη και σαφή στάση όπως το συνηθίζει άλλωστε, προειδοποίησε τις ΗΠΑ, ότι δεν θα επιτρέψει σε
κανέναν να υποτάξει τη χώρα του.
«Κανείς δεν πρόκειται ποτέ να ταπεινώσει την Ρωσία», είπε ο Ρώσος ηγέτης για να εισπράξει θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους. Ο πρόεδρος Πούτιν με αφορμή τη σχετική παρατήρηση του σκηνοθέτη Γιούρι Καρά, ο οποίος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να ταπεινώσει την Ρωσία, κήρυξε στην ουσία ανένδοτο αγώνα, κατηγόρησε ευθέως την Ουάσιγκτον ότι δεν θέλει απλά να εξευτελίσει την Μόσχα αλλά να την υποτάξει και να λύσει τα προβλήματά της σε βάρος της. «Κανείς στην ιστορία δεν το κατάφερε αυτό με την Ρωσία και κανείς δεν θα το κάνει», είπε με έμφαση. 
Αναφερόμενος στη στρατηγική των ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ ειδικά, στηλίτευσε την πολιτική του προσεταιρισμού συμμάχων καθώς και την προπαγανδιστική τακτική που έχουν ως σκοπό να επηρεάσουν συμμάχους και κράτη – δορυφόρους.
Αυτή η στρατηγική έχει ως αποτέλεσμα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Πούτιν, τα κράτη – δορυφόροι και σύμμαχοι να παραμελούν ή να υποσκελίζουν τα δικά τους συμφέροντα προσπαθώντας να υπερασπιστούν άλλων κρατών. Πρόκειται για περίεργη και θολή προοπτική ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης, προσθέτοντας ότι αισθάνεται μερικές φορές «απόλυτη σύγχυση».
Στο στόχαστρο του προέδρου Πούτιν μπήκε και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το λεγόμενο διευθυντήριο, του οποίου αμφισβήτησε έμμεσα τον «ευρωπαϊκό του προσανατολισμό»!
«Η λεγόμενη προστασία του πανευρωπαϊκού χαρακτήρα, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα από την εν λόγω πρακτική της επιρροής» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Και αιτιολογώντας το υποστήριξε ότι αφενός δεν υπάρχουν κριτήρια ποια είναι τα κοινά συμφέροντα σε αυτή τη συμμαχία και επιπροσθέτως υπάρχουν γεωπολιτικά συμφέροντα μιας χώραςή μιας ομάδας χωρών που δεν συμφωνούν κατ' ανάγκη με τα συμφέροντα των λαών τους.
Στο μεταξύ, το θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τις επιπτώσεις στην οικονομία συζητήθηκαν τόσο στη Σύνοδο του ASEAN στο Πεκίνο όσο και στη Σύνοδο των G20 στο Μπρισμπέιν, αλλά σε πολύ γενικές γραμμές, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος της Συνόδου των 20 πιο αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη.
«Το θέμα προβλήθηκε, ειδικά στις διμερείς επαφές, και φυσικά συζητήσαμε γενικά την κρίση στην Ουκρανία.
Όλοι συνειδητοποιούν πως οι κυρώσεις βλάπτουν όλους. Και εκείνους που τις υφίστανται και εκείνους που τις επέβαλλαν. Είναι σαφές πως έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλους» είπε ο πρόεδρος Πούτιν, τονίζοντας πως έχει πει επανειλημμένα πως θα βγει η διεθνής κοινότητα από τη δύσκολη κατάσταση.
«Οι συζητήσεις αυτές ήταν ειλικρινείς, σημαντικές και, κατά την άποψή μου, χρήσιμες. Νομίζω ότι μπορέσαμε να δώσουμε στους συναδέλφους μας να καταλάβουν τα κίνητρα της Ρωσίας. Με ενημέρωσαν για τις ανησυχίες τους.
Νομίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει» είπε ο Πούτιν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις