Εκλογές "γιοκ", .... "Kontinuität" διέταξε η καγκελαρία!!!

 
 
 
Στην περίπτωση που δεν βρεθούν οι εννέα ψήφοι, που λείπουν ακόμη από τους συνολικά "180" που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου, τότε λέγεται ότι έχει προγραμματιστεί , να υπάρξει στις πρώτες μέρες του 2015, Γερμανική "βοήθεια", είτε μέσω "Κορυδαλλού"  ή μέσω της εμφάνισης "απρόσμενων"  φαινομένων σε θέματα  εθνικής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, οπότε πολλοί θα είναι αυτοί που ...  θα δουν εαυτούς αναγκασμένους,  να ψηφίσουν με "τα τσαρούχια"  όποιον   τους προταθεί ...! 
  Προ του κινδύνου να υπάρξουν δυσάρεστες αλλαγές στην πολιτική σκηνή, η Μέρκελ επιθυμεί να αποφευχθεί πάση θυσία η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. Αποφάσισε  να μην «εγκαταλειφθεί» η κυβέρνηση Σαμαρά  στην τύχη της, επιδιώκει δε, μέχρι το Πάσχα του 2016 και την μέρα  που θα την διαδεχθεί  η Ούρσουλα φον ντε Λάϊεν, σημερινή Ομοσπονδιακή  Υπ. Αμύνης,  στην καγκελαρία, να υπάρξει ησυχία στο «ελληνικό μέτωπο». Με αυτό το σκεπτικό έκανε πρόσφατα, πρωτάκουστο για μια  Μέρκελ, δημόσιες δηλώσεις, πάνω στο θέμα της ΑΟΖ, υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας  και  έδωσε την εντολή στους συνεργάτες της, τους υπεύθυνους για την Ελλάδα, να βάλουν ένα  οριστικό "τέλος" στις φήμες εκείνες, που θεωρούνται κακό υπόβαθρο για διεθνείς  προβλέψεις και αναλύσεις, που επιμένουν  να  βλέπουν  την Ελλάδα να εισέρχεται , λόγω προεδρολογίας, σε περιπέτειες και σε  καταστάσεις  διαρκούς εσωτερικής πολιτικής αστάθειας και θέλουν να υποστηρίζουν  ότι στην πορεία της θα συμπαρασύρει και  άλλες  χώρες του Νότου, καταστώντας  έτσι την Ευρωζώνη και τη Γερμανική Οικονομία, ως τελικό αποδέκτη, ευάλωτες  στις επιθέσεις των σπεκουλαδόρων ... εξηγούν έγκυρες πηγές του  Βερολίνου. Η είδηση αυτή διασταυρώθηκε ήδη σε κυβερνητικό επίπεδο, τόσο στο "Willy Brand Haus" όσο και στα Γερμανικά Υπουργεία Οικονομκών και Εξωτερικών!  Ανάλογη ήταν και  η "εσωτερική"  ενημέρωση που έκανε το Βερολίνο στην πρεσβεία του  στην Αθήνα . 
Οι Γερμανοί ισχυρίζονται ότι «έδεσε» η συμφωνία τους με το ΣΥΡΙΖΑ , τόσο στην πρόταση όσο και στους όρους που θα συνοδεύσουν το "παγώμα" ενός μέρους του χρέους, με λογικό αποτέλεσμα, την παράταση του μνημονίου έως την 31η Οκτωμβρίου του 2072!
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει προ πολλού το "οΚ" της στην  απόσυρση  (πάγωμα)  μέρους του χρέους, ύψους 100 έως 140 δισ. € όπως και στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του κατά 50 χρόνια. Η εταιρεία συμβούλων "Roland Berger Strategy  Consultants" έχει επωμισθεί την ευθύνη για την δημιουργία και την επεξεργασία  των προτάσεων που θα καθορίζουν τον  τρόπο με τον οποίο  η Ελλάδα θα κληθεί να υλοποιήσει , εντός τακτού χρονικού διαστήματος, τους αντισταθμικούς όρους, τις ασφαλιστικές δικλείδες δηλαδή που θέτουν  οι  πιστωτές της ως προϋπόθεση προκειμένου να «κλείσει» η νέα συμφωνία.
Ε.Ε., Ε.Κ.Τ.  και Δ.Ν.Τ (ΗΠΑ) συμφωνούν απόλυτα με το Βερολίνο  στον «τρόπο πλεύσης» με αποτέλεσμα το Ελληνικό πρόβλημα να περιορίζεται δραστικά και να εστιάζεται  τώρα μόνο στην μονολεκτική απάντηση που θα δοθεί στο ερώτημα, ... αν θα βρεθεί ο  «Χριστιανός» σ’ αυτή την χώρα που θα εξηγήσει σε κάποιους  πολιτικούς της, τι  εστί  «ξένη κατοχή» και τους πείσει να προσγειωθούν άμεσα, έστω και ανώμαλα, στη σκληρή πραγματικότητα.
 Νέα Φιλική Εταιρεία


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις