ο Πούτιν διώχνει ξένους διπλωμάτες απο την Ρωσία.


Image 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την απέλαση για κατασκοπεία πολωνών διπλωματών σε ανταπόδοση της απέλασης ρώσων διπλωματών από τη Βαρσοβία. Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι "πολλοί πολωνοί διπλωμάτες έχουν ήδη εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος εξαιτίας δραστηριοτήτων που δεν συνάδουν με τη διπλωματική τους ιδιότητα", μία διπλωματική έκφραση που χρησιμοποιείται για να παραπέμψει σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι το μέτρο αποτελεί απάντηση στις απελάσεις στα μέσα του Οκτωβρίου και στη συνέχεια τον Νοέμβριο ρώσων διπλωματών που κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία στην Πολωνία.

Χθες, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση της απέλασης του λετονού πρώην βουλευτή Αλεξέι Χολοστόφ με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Το Σάββατο, πηγή του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι συνεργάτις της γερμανικής πρεσβείας στη Μόσχα απελάθηκε σε ανταπόδοση της απέλασης ρώσου διπλωμάτη του γενικού προξενείου στη Βόνη.

Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση διέρχονται την σοβαρότερη κρίση τους από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

Η κλιμάκωση της έντασης ανησυχεί ιδιαίτερα τις χώρες που ανήκαν στο σοβιετικό μπλοκ και έχουν ενταχθεί στην Ατλαντική Συμμαχία.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις