Μητέρες «καρφώνουν» τα παιδιά τους για να μην πάνε στο Ισλαμικό Κράτος


Μητέρες «καρφώνουν» τα παιδιά τους για να μην πάνε στο Ισλαμικό Κράτος Σε κόκκινο συναγερμό οι αρχές στην Αυστραλία
Δεκάδες Αυστραλές μητέρες, κυρίως μουσουλμανικής καταγωγής, έχουν καταφύγει στις αυστραλιανές αρχές και ζητούν να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τα παιδιά τους να μεταβούν στο εξωτερικό και να πολεμήσουν με τους
τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.
Αυτό αναφέρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας The Australian, σύμφωνα με το οποίο πάνω από 60 Αυστραλοί νέοι (μουσουλμανικής καταγωγής) μάχονται σήμερα με τις τάξεις των τζιχαντιστών (κάποιοι έχουν σκοτωθεί), αλλά ο αριθμός τους θα ήταν πολλαπλάσιος αν δεν ενημερωνόταν έγκαιρα οι αρχές από ανήσυχες μητέρες αλλά και ιμάμηδες για να εμποδίσουν και άλλους υποψήφιους τζιχαντιστές.
Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί σχέδιο νόμου στην αυστραλιανή βουλή το οποίο, αν ψηφιστεί, θα καθιστά παράνομα τα ταξίδια σε Ιράκ και Συρία. Μόνο όσοι παίρνουν άδειες από τις αρχές ασφαλείας θα μπορούν να ταξιδεύουν νόμιμα σε αυτές τις δυο χώρες.
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα αντι-ισλαμικά κρούσματα στην Αυστραλία, ενώ οι μουσουλμανικές κοινότητες, με εκδηλώσεις τους, καταδικάζουν τους αποκεφαλισμούς που κάνουν οι τζιχαντιστές, διαδηλώνουν υπέρ της Αυστραλίας και υποστηρίζουν ότι γίνονται άδικά στόχος κάποιων ανεγκέφαλων.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις