ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΦΥΣΣΑ.....




Εκει γυρω στις 19¨30 βρεθηκα στην Π.Ραλλη και συγκεκριμενα σε καποιο μαγαζι επειδη ηθελα ν αγορασω καποια πραγματα.
Εκεινη τη στιγμη λοιπον ετυχε να περνα ενα πληθος απο ανθρωπους.Ηταν η πορεια που εγινε απο αριστερες και ακροαριστερες οργανωσεις για τον νεκρο Παυλο Φυσσα.
Εμεινα μεσα στο μαγαζι μεχρι να περασει και ο τελευταιος απο την πορεια μονο και μονο
για να παρατηρησω τα ατομα που συμμετειχαν σε αυτη....
Στη πορεια αυτη ηταν γυρω στα 300 ατομα.
Καμια 20αρια ηταν οργανωτες με ντουντουκες που κατευθυναν το πληθος κι αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι δεν αφηναν τους υπολλοιπους να συμπτυχθουν με προφανη λογο να φαινονται περισσοτεροι....Ασε που υπηρχαν διαφοροι στα πλαγια (καμια 40αρια μετρησα)
που περιμεναν ενα νευμα απο αυτους με την ντουντουκα για να αρπαξουν οποιον στραβοκοιταγε η ελεγε καμια κουβεντα....Αυτο ηταν προφανες και το εβλεπες στα ματια τους αλλα και στο τροπο τους κοιταζοντας αριστερα-δεξια με μια ψευτομαγκια....
Καμια 30αρια ηταν Πακιστανοι η κατι τετοιο που κραταγαν σημαιες και ενιωθαν να βρισκονται εξω απο τα νερα τους
Καμια 100αρια ηταν πιτσιρικια απο 14 εως 16 αντε 17 χρονων που αλλα κουβεντιαζαν κι αλλα χασκογελαγαν και ο προφανης λογος που βρεθηκαν εκει ηταν το "νταβαντουρι"...
Καμια 50αρια ηταν ατομα γυρω στα 50-55 που εβλεπα μια μοναχικοτητα στο βλεμα τους .Ανακατεμενοι στο πληθος θαρρεις πως ενιωθαν ευτυχισμενοι μιας και εντασσονταν σε μια κοινωνικη ομαδα που τους εδινε τη χαμενη σημαντικοτητα τους....
Οι υπολλοιποι 80-100 ηταν οι οργανωμενοι του "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" και του ΚΕΕΡΦΑ με σημαιες και πανο....
Καποια απο αυτους τους οργανωμενους βλεποντας εναν ηλικιωμενο εξω απο το μαγαζι που ημουν και κοιταγε απο περιεργεια το πληθος,τον πλησιασε με γοργο βημα.Του απλωσε το χερι κρατωντας ενα φυλλαδιο η εφημεριδα(δεν μπορεσα  να δω καλα)κι αρχισε να τους λεει οτι αντιστεκονται εναντια σε αυτους που καταπιεζουν την εργατικη ταξη σε ολο τον κοσμο και οτι δεν εχουν χορηγους..Η αληθεια ειναι οτι εκεινη τη στιγμη μου ηρθε να γελασω σκεπτομενος τον Sorros  που επιδοτει ολα τα Indymedia παγκοσμιως αλλα τελικα συγκρατηθηκα.Ο παππους πιθανον απο φοβο το πηρε και στη συνεχεια η κοπελα του ειπε το εξης φοβερο...."2 Ευρω"....!!!
Ο παππους εδειξε να ξεπερνα τον αρχικο του φοβο και της επιστρεφει με μια κινηση εντασης το φυλλαδιο η την εφημεριδα λεγοντας της θυμωμενα....."Δεν το θελω....αν ειχα 2 ευρω τωρα θα ημουν στο καφενειο να πινω καφε και οχι να γυρναω στο δρομο και στις πλατειες για να περασω την ωρα μου..."
Αυτη εδειξε εκπληκτη και μετα θυμωμενη γιατι προφανως βρεθηκε καποιος να της χαλασει το ταμειο κι εφυγε χωρις καν να τον χαιρετησει....
Η γενικη μου εντυπωση λοιπον οτι ο καθενας πηγε σε αυτη την πορεια που ποτε δεν καταλαβα γιατι εγινε μιας και ο δολοφονος ειναι ηδη φυλακη ,για τους δικους του προσωπικους λογους η για να κανει τη δουλεια του...!!!
Αλλωστε οι μονοι που θα τον θυμουνται και θα κλαινε πραγματικα για αυτον ειναι η οικογενεια του αντε και καποιοι λιγοι φιλοι του.Ολοι οι υπολλοιποι οταν το θεμα ξεφτισει ειτε θα βρουν καμια αλλη πορεια για να κερδισουν για λιγο την χαμενη τους αυτοπεποιθηση ειτε κανενα αλλο συλλαλητηριο για να .....κανουν τη δουλεια τους!!!


SINOMOSIOLOGOS
sinomosiologos.blogspot.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις