10 παράξενα πράγματα που δεν γνωρίζατε για το κόκκινο κραγιόν!

















 Κόκκινο κραγιόν: O σύμμαχος της γυναίκας σε κάθε της έξοδο, η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, αυτό το κόκκινο που προκαλεί ένταση. Το κραγιόν που αγαπάνε όλες οι γυναίκες...

Ήρθε η ώρα να μάθουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες για τη χάρη του. Ξεκινώντας από την Αρχαία Ελλάδα, κάνουμε μία στάση στο 1950, και φτάνουμε στις πιο
πρόσφατες έρευνες. Φύγαμε!

Αρχαία Ελλάδα:
Αρχαία Ελλάδα

Στην Αρχαία Ελλάδα, το κόκκινο κραγιόν ήταν σύμβολο πορνείας. Μάλιστα, στην Αρχαία Αθήνα υπήρχε σχετικός νόμος ο οποίος επέβαλλε στις ιερόδουλες να φοράνε κόκκινο κραγιόν κατά την έξοδό τους από το σπίτι, ώστε να μην ξεγελάνε τους άντρες, κάνοντάς τους να πιστέψουν πως είναι κορίτσια από σπίτι.
Αρχαία Αίγυπτος:Αρχαία Αίγυπτος

Στην Αρχαία Αίγυπτο, άντρες και γυναίκες φορούσαν κόκκινον κραγιόν για να δηλώσουν την κοινωνική τους θέση και τη δύναμή τους. Σε αντίθεση με την Αρχαία Ελλάδα, λειτουργούσε ως σύμβολο κύρους.
Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία:Πορτρέτο γυναίκας από την Ρώμη

Στο ίδιο μοτίβο κινείται το κόκκινο κραγιόν κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όταν και άντρες και γυναίκες το φορούσαν. Οι άντρες, συγκεκριμένα, το φορούσαν γα να δηλώσουν τον βαθμό τους.
Ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών:Ο George Washington

O George Washington, ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, λέγεται ότι σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις φορούσε κραγιόν.


Δύο φεμινίστριες στη Νέα Υόρκη:Δικαίωμα για ψήφο και κόκκινο κραγιόν

Το 1912 οι Elizabeth Cady Stanton και Charlotte Perkins Gilman φορούσαν κόκκινο κραγιόν στις διαδηλώσεις τους κατά του φεμινισμού στην Νέα Υόρκη, καθώς διεκδικούσαν το δικαίωμα για ψήφο.
Ο παράξενος νόμος στο Κάνσας: Ο παράξενος νόμος στο Κάνσας

Το 1915 στο Κάνσας εισήχθη ένας νόμος ο οποίος δεν επέτρεπε σε γυναίκες κάτω των 44 ετών να φοράνε κόκκινο κραγιόν. Ο λόγος; ''Δημιουργούσαν λανθασμένη εντύπωση''.

Οι παραξενιές μιας Divas:Elizabeth Taylor και η αποκλειστικότητα του κόκκινου κραγιόν

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Elizabeth Taylor ήταν μία από τις γυναίκες που αγαπούσε το κόκκινο κραγιόν και αδιαμφισβήτητα την έχουμε ταυτίσει μαζί του. Στις ταινίες της λοιπόν, δεν ήθελε να φοράει κανένας άλλος κόκκινο κραγιόν, εκτός από την ίδια.

To κόκκινο κραγιόν στον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο:Β΄Παγκόσμιος πόλεμος

O Winston Churchill Βρετανός πολιτικός και πρωθυπουργός της χώρας του, κατά τη διάρκεια του B' Παγκοσμίου Πολέμου, επέτρεψε την παραγωγή του κόκκινου κραγιόν, τη στιγμή που άλλα καλλυντικά είχαν μειωθεί γιατί όπως έλεγε ανύψωνε το ηθικό όλων.
Το πιο ακριβό κραγιόν:Το πιο ακριβό κραγιόν

Το πιο ακριβό κραγιόν κοστίζει 62.000 δολάρια και ανήκει στον οίκο Guerlain. Το όνομα του είναι Kiss kiss Gold and Diamonds Lipstick. Ο λόγος που η τιμή του είναι τόσο υψηλή οφείλεται στην 18 καρατίων συσκευασία του, η οποία επίσης κοσμείται από 199 διαμάντια.

Η έρευνα για τα κόκκινα χείλη:
Η έρευνα και τα κόκκινα βαμμένα χείλη

Το Πανεπιστήμιο του Manchester έκανε μία μελέτη το 2010 για τα κόκκινα βαμμένα χείλη. Το αποτέλεσμα; Οι γυναίκες που φοράνε κόκκινο κραγιόν τραβάνε τα βλέμματα των ανδρών και τα κάνουν να μένουν πάνω τους για 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ ο χρόνος για τις γυναίκες με ροζ κραγιόν φθάνει στα 6,7 δευτερόλεπτα. Τα φυσικά δίχως ίχνος κραγιόν χείλη κερδίζουν μόλις 2,2 δευτερόλεπτα. Χμ...

Έπειτα από απαγορεύσεις, πρέπει και μη, από την Αρχαιότητα έως τώρα, εμείς συνεχίζουμε να αγαπάμε το κόκκινο κραγιόν. Και αν η τελευταία έρευνα έχει δίκαιο, μάλλον, καλά κάνουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις