Απόπειρα δολοφονίας Νταβούτογλου στην Αθήνα;

Σενάριο - με κάποια κενά και ερωτηματικά  - για σχέδιο απόπειρας  δολοφονίας του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα από Κούρδους που φέρεται να ''μπλοκαρίστηκε'' από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας, αναδημοσιεύει  από ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Η συνεργάτιδα της εφημερίδας κ. Τζανσού Τσαμλιμπέλ και με τον τίτλο «Είχε δοθεί συναγερμός στην Αθήνα για απόπειρα δολοφονίας για τον Νταβούτογλου», γράφει ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου, τον περασμένο μήνα, στην Αθήνα, αποκαλύφθηκε ότι η Ελλάδα τέθηκε σε συναγερμό, μετά την πληροφορία πως θα γίνει δολοφονική ενέργεια από την κουρδική οργάνωση DHKP-C.

Ο ισχυρισμός ότι παρεμποδίστηκε με επιχείρηση της τελευταίας στιγμής προετοιμασία του DHKP-C για δολοφονική ενέργεια εναντίον του κ. Νταβούτογλου, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον περασμένο μήνα, κινητοποίησε την Άγκυρα.
Βάσει δημοσιεύματος της ελληνικής εφημερίδας «Παραπολιτικά» (στις 3/1), τέσσερις μέρες πριν μεταβεί ο κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα, ξεκίνησε επιχείρηση της Ασφάλειας, η οποία κράτησε μέχρι να φύγει ο Τούρκος  Υπουργός από την Ελλάδα.

 
 Κατα το δημοσίευμα της  Hurriyet ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Σαμαράς, μέχρι να φύγει η τουρκική αντιπροσωπεία από την Αθήνα, στις 13/12, κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ακυρώνοντας όλα τα ραντεβού του, παρακολούθησε από το γραφείο του βήμα προς βήμα την πορεία του κ. Νταβούτογλου μέσα στην πόλη. Η Άγκυρα ζήτησε επειγόντως πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές, αναφορικά με τους ισχυρισμούς.

 <<Βlack mission>>

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», μετά την πληροφορία για απόπειρα δολοφονίας στον Νταβούτογλου, αυτό που έγινε ήταν ένα είδος black mission. Η διατύπωση αυτή - γράφει - χρησιμοποιείται στην Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών για επιχειρήσεις που απαιτούν υψηλή μυστικότητα και πραγματοποιούνται εν γνώσει μόνο περιορισμένου αριθμού αρμοδίων. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 8/12 με πληροφορία η οποία διαβιβάστηκε στην πρωθυπουργία της Ελλάδας (Μέγαρο Μαξίμου).

Σύμφωνα με την πληροφορία που έδωσε ένας από αυτούς που συνελήφθησαν στα ανοιχτά της Χίου τον Αύγουστο του 2013, το DHKP-C έκανε προετοιμασίες για δολοφονική ενέργεια εναντίον του κ. Νταβούτογλου. Για το «μαύρο καθήκον», όπως γράφει, διορίστηκαν τρεις ειδικοί πράκτορες στην Αθήνα, που παρακολούθησαν τους υπόπτους.

Μετά από εργασίες που κράτησαν τρεις μέρες, οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, αλλά δε μπορούσαν να φθάσουν με κανένα τρόπο στους ύποπτους.

<<Κράτηση>> σε διαμέρισμα

Σαράντα δύο ώρες πριν την προσγείωση του τουρκικού αεροπλάνου που μετέφερε την τουρκική αντιπροσωπεία στην Αθήνα, συνελήφθη ο Τούρκος υπήκοος, Α.Β., 26 ετών. Από τις κάρτες SIM του Α.Β. τέθηκαν υπό μεγεθυντικό φακό οι συνδιαλέξεις που είχε κάνει. Δύο άτομα, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζαν δολοφονική επίθεση, τέθηκαν υπό κράτηση εντός 24 ωρών. Δεν συνελήφθησαν, αλλά κρατήθηκαν μέχρι την αναχώρηση της τουρκικής αντιπροσωπείας, σε ένα μικρό διαμέρισμα που έμεναν και αργότερα στάλθηκαν σε μία χώρα της οποία δεν ανακοινώθηκε το όνομα.

Ενώ στην Αθήνα λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, η τουρκική αντιπροσωπεία δεν έλαβε γνώση για τα συμβαίνοντα,αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Προφανώς , συμπληρώνουμε εμείς, η Αγκυρα κινητοποιήθηκε μετά το ελληνικό δημοσίευμα και θα ζήτησε πληροφορίες...
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις