Στην Ελληνική Αστυνομία ρίχνουν την ευθύνη για την απόδραση .. ποιος άλλος θα έφταιγε !!!!!!!!!!!!!!!



  Συνεργάτες του υπουργείου Δικαιοσύνης βγάζουν στη… σέντρα τις αστυνομικές αρχές, που είχαν ενημερωθεί για την άδεια του Ξηρού και δεν έπραξαν τα δέοντα.
Πληρωμένη απάντηση, αλλά με 24ωρη καθυστέρηση, στις λοιδορίες Δένδια σε βάρος των δικαστικών λειτουργών «που
ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους» και… αφήνουν ελεύθερους «επικίνδυνους τρομοκράτες», έδωσε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μία ημέρα λοιπόν μετά τις νεότερες καταγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ευθύνες δικαστών, αυτή τη φορά επ’ αφορμή της «εξαφάνισης Χριστόδουλου Ξηρού», συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, έβγαλαν στη… σέντρα τις αστυνομικές αρχές που αποδεδειγμένα «γνώριζαν» και δεν έπραξαν τα δέοντα.
Κι αυτό καθώς οι αστυνομικές αρχές ήταν ενήμερες για τη χορήγηση της άδειας στον Χριστόδουλο Ξηρό, αφού η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, είχε εγγράφως ειδοποιήσει μία εβδομάδα πριν τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού, ακόμη και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Βίας ότι «το μέλος της 17Ν θα λάβει 8ήμερη άδεια την 1η Ιανουαρίου 2014 για να μεταβεί στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής».


Το νέο έγγραφο

Το επίμαχο έγγραφο διαβιβάστηκε από τη διευθύντρια των φυλακών στις αστυνομικές αρχές στις 24 Δεκεμβρίου 2013. Ακόμη η κυρία Στέφη την ίδια ημέρα που ο Χ. Ξηρός έλαβε την άδεια, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου 2014, απέστειλε νέο έγγραφο για τη χορήγησή της προς τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τη ΓΑΔΑ, τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας – ΥΔΕΖΙ (Εγκλημάτων Ζωής και Ιδιοκτησίας), τον διοικητή Α.Τ. Κορυδαλλού και τον διοικητή Α.Τ. Καλλικράτειας.
Με το δεύτερο αυτό έγγραφο η διευθύντρια των φυλακών ενημέρωνε εκ νέου ότι ο κρατούμενος Χριστόδουλος Ξηρός έλαβε άδεια με προορισμό την Καλλικράτεια και επιστροφή την 9η Ιανουαρίου 2014. Μάλιστα η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού κινήθηκε στο πλαίσιο των εντολών που είχε λάβει με το από 11.6.2013 έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. με το οποίο ζητούσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ενημερώσει τα καταστήματα κράτησης ότι όταν λαμβάνουν άδεια κρατούμενοι πρέπει να ειδοποιούνται για το γεγονός αυτό οι αστυνομικές διευθύνσεις και τα αστυνομικά τμήματα του τόπου όπου μεταβαίνουν. Στο επίμαχο αυτό έγγραφο η ΕΛ.ΑΣ. έκανε αναφορά για όλους τους κρατούμενους που λαμβάνουν άδεια και όχι ειδικά για άτομα τα οποία έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία.


Οι ενέργειες αυτές της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού αποδεικνύουν -όπως τονίζουν παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης- ότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως η ΕΛ.ΑΣ. για την άδεια που θα λάμβανε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Η ενημέρωση αυτή, τόνιζαν με νόημα οι ίδιοι παράγοντες, ζητήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για να υπάρχει επιτήρηση των ατόμων που λαμβάνουν άδειες από τις φυλακές, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε.

Ράπισμα

Σκληρή ανακοίνωση για τα όσα ανέφερε ο Νίκος Δένδιας σε συνεντεύξεις Τύπου για ευθύνες δικαστικών λειτουργών οι οποίοι άφησαν να παρέλθει το 18μηνο και να αφεθούν ελεύθεροι υπόδικοι (Νίκος Μαζιώτης κ.λπ.) εξέδωσε η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, που κάνει βεβαίως αναφορά και για τις συνθήκες χορήγησης άδειας στο μέλος της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλο Ξηρό.
Οι εισαγγελείς της χώρας εκφράζουν «τη δυσαρέσκειά τους για την απλότητα με την οποία όργανα της πολιτείας και φορείς της ενημέρωσης προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης, ευρισκόμενα πέραν της αρμοδιότητάς τους και των οποίων την ουσία μάλλον αγνοούν». Η Ενωση Εισαγγελέων, που δεν παραλείπει να υπενθυμίσει με νόημα ότι ο κ. Δένδιας έχει διατελέσει κατά το παρελθόν και υπουργός Δικαιοσύνης, καλεί τους εκπροσώπους της πολιτείας και των ΜΜΕ «να αντιδρούν με σώφρονα τρόπο όσον αφορά τα ζητήματα λειτουργίας και απονομής της ποινικής δικαιοσύνης», αλλά και «να ασκούν τη συναφή κριτική τους στο πλαίσιο που διαγράφει το Σύνταγμα, ο Νόμος και τα πέραν αμφισβήτησης γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης».

Προληπτική… διαθεσιμότητα

Στο μεταξύ χθες, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, επιβλήθηκε το προσωρινό μέτρο της αναστολής εκτέλεσης των καθηκόντων τους σε δυο αρχιφύλακες, τρεις υπαρχιφύλακες και πέντε φύλακες που είχαν βάρδια την Πρωτοχρονιά στις φυλακές Κορυδαλλού στην 1η και την 5η Πτέρυγα.
Το μέτρο ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας που διατάχθηκε με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για «πάρτι» στις φυλακές Κορυδαλλού τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς και φέρουν τον κρατούμενο Χριστόδουλο Ξηρό να μετακινήθηκε από την 5η πτέρυγα, όπου βρίσκεται το κελί του, στην 1η πτέρυγα όπου κρατούνται τα φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Πρόκειται για μια τουλάχιστον… αψυχολόγητη κίνηση του κ. Αθανασίου, καθώς ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων κι ενώ από το ίδιο το υπουργείο αφήναν να διαρρεύσει το πρωί ότι από τα βίντεο που υπάρχουν από τις κάμερες της φυλακής δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο. Η σχετική έρευνα θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πειραιά για τη διακρίβωση της τυχόν διάπραξης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Εφημερίδα των Συντακτών

bloko

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις