Σοκ: Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι ενέκριναν την ευθανασία ανήλικων παιδιών στο Βέλγιο

eythanasia

Η Γερουσία του Βελγίου περασε και με μεγάλη πλειοψηφία, την πρόταση επέκτασης ισχύος του νόμου σχετικά με την ευθανασία στους ανηλίκους που πάσχουν από ανίατη ασθένεια τελευταίου σταδίου, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εφαρμογή του μέτρου στη χώρα.
Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή για να τεθεί σε ισχύ.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ οι γερουσιαστές ενέκριναν την πρόταση με ψήφους 50 υπέρ έναντι 17 κατά. Οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι, που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, ψήφισαν υπέρ, όπως και οι Οικολόγοι και οι γερουσιαστές του αντιπολιτευόμενου εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος NVA. Από την άλλη πλευρά καταψήφισαν
την πρόταση οι Χριστιανοδημοκράτες και οι εκπρόσωποι του ακροδεξιού φλαμανδικού κόμματος Vlaams Belang.
Μετά από όλα αυτά το νομοσχέδιο θα παραπεμφθεί πλέον στη Βουλή. Δεν έχει προγραμματιστεί όμως πότε θα συμβεί ,ίσως πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Μαΐου.
Στο νομοσχέδιο αναφέρεται πως ένας ανήλικος θα μπορεί να ζητήσει να του γίνει ευθανασία εάν βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο μιας ανίατης ασθένειας και υποφέρει από επίμονους, αφόρητους σωματικούς πόνους. Θα πρέπει προηγουμένως να λάβει την έγκριση των γονέων του και να συμβουλευτεί μια ομάδα ειδικών γιατρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευθανασία για τους ενήλικες είναι νόμιμη στο Βέλγιο από το 2002, όμως ελάχιστοι ασθενείς καταφεύγουν σ’ αυτήν. Το 2012 μόνο το 2% όλων των καταγεγραμμένων θανάτων στη χώρα προήλθε από ευθανασία.

πηγη
makeleio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις