Σκάστε και πληρώστε... έχουμε εκλογές

Του Γιώργου Κράλογλου

Έβαλαν τα «κλάματα» στην Βουλή, για το άτυχο κοριτσάκι που χάθηκε από το μαγκάλι, μόνο για να φανούν στην τηλεόραση. «Έκλαψαν» σε εκπομπές για τους δύστυχους που δεν έχουν λεφτά για ρεύμα. Σκούπισαν τα δάκρυά τους.
Έβαλαν τα μαντήλια στην τσέπη. Και αποφάσισαν ότι όσοι έχουν (ακόμη) λεφτά για ηλεκτρικό θα πληρώσουν και για εκείνους που διέλυσαν τα χαράτσια.

Αυτό αποκάλεσαν κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης για το ηλεκτρικό ρεύμα που βεβαίως έγινε αποδεκτή και από την αντιπολίτευση μιας και έρχονται εκλογές.

Μόνο η Αλέκα Παπαρήγα φαίνεται ότι κατάλαβε που το πήγαινε η γελοιότητά τους και προφανώς γι΄ αυτό τους είπε κατάμουτρα (μιλώντας στον προϋπολογισμό) στη Βουλή «...πολύ κλάμα παρατήρησα σήμερα στην αίθουσα για το άτυχο κοριτσάκι...».

Η ΔΕΗ, λοιπόν, δεν μπορεί (αντικειμενικά) να κάνει τίποτε έτσι που την έχει γδύσει το ίδιο το κράτος με τα φέσια του. Οι Δήμοι έχουν τόσες «υποχρεώσεις» στα λαμόγια και στους κομματικούς (υπολογίζοντας μια προς πέντε ψήφους στις προσεχείς εκλογές) που δεν τους περισσεύουν. Το κράτος χρωστάει 5 δισ. ευρώ εδώ και εκεί. Οι βουλευτές που κοστίζουν στον φορολογούμενο 17.000 ευρώ τον μήνα κάνουν (κατά τον κ. Τζαμτζή)... το σκατό τους παξιμάδι για να ζήσουν.

Ποιοι μένουν;

Οι ιθαγενείς φορολογούμενοι. Τους οποίους έχεις μόνο να τους «δουλέψεις» με ένα απλό ψευτοσοσιαλιστικό κολπάκι.

Και το κολπάκι βρέθηκε.

Θα δώσουμε όλοι μας από 1 ευρώ περίπου για να σώσουμε εκείνους που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το ρεύμα και τους το έκοψε η ΔΕΗ.

Θα με χαρακτηρίσετε ίσως λαϊκιστή όπως θα χαρακτήριζα και εγώ τον εαυτό μου αν το θέμα μου σήμερα ήταν το 1 ευρώ που θα μπει στον λογαριασμό της ΔΕΗ για τους δεινοπαθούντες. Έστω και αν ο «δολοφόνος» είναι το κράτος.
Όμως το θέμα μου δεν είναι αυτό. Γιατί είμαι βέβαιος ότι αν υπήρχε στην Ελλάδα μια πραγματικά έντιμη Οργάνωση που θα έκανε ένα απλό έρανο για τους ανήμπορους να πληρώσουν και το ηλεκτρικό τους (επαναλαμβανόμενο ακόμη και δύο και τρεις φορές τον χρόνο) θα έβγαζε τα διπλά και τα τριπλά λεφτά από αυτά που θα μαζέψουν τώρα. 

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με το ελληνικό κράτος-απατεώνα και μπαταχτσή που όταν σου ζητάει να πληρώσεις ξέρεις πολύ καλά ότι θα σου φάει τα λεφτά (έστω και το 1 ευρώ) με κόλπο που θα το καταλάβεις μετά από χρόνια.

Οι παλαιότεροι θυμόμαστε ότι με κάτι λίγες δραχμές ξεκίνησε μεταπολεμικά το ελληνικό κράτος-απατεώνας να μας ζητάει να πληρώνουμε, (με τον λογαριασμό ρεύματος), την (τότε) Ελληνική Ραδιοφωνία. Το χαράτσι έμεινε, αυξήθηκε, μπήκε ακόμη και στις στάνες, στα αχούρια, στα κοινόχρηστα, στις αποθήκες και στις εκκλησίες που κανείς δεν ακούει ραδιόφωνο (αργότερα και τηλεόραση).

Και ήρθε το 2013 το ίδιο το κράτος να δεχθεί ότι τα λεφτά αυτά φαγώθηκαν και σε κομπίνες και σε καταχρήσεις και σε αργομισθίες.

Με 20 και 50 λεπτά ξεκίνησε το ελληνικό κράτος-απατεώνας να μας ζητάει να προσφέρουμε (στο λογαριασμό της ΔΕΗ)  για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για να φτιάξει καλύτερο περιβάλλον επειδή έτσι γίνεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το χαράτσι έμεινε, αυξήθηκε, χάθηκε ο προορισμός του. Και οι επιχειρηματίες των ΑΠΕ τραβάνε τα μαλλιά τους που μπλέχτηκαν στην υπόθεση.

Με την σοσιαλιστική ορολογία εισφορά αλληλεγγύης χώθηκε (στον λογαριασμό της ΔΕΗ) και το γνωστό χαράτσι της κυβέρνησης Παπανδρέου (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε) που θα μείνει στον αιώνα τον άπαντα...

Με την γλυκιά καραμέλα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων πληρώνουμε (από τον λογαριασμό της ΔΕΗ ) και χαράτσι για τους Δήμους χωρίς να ξέρουμε τι γίνονται τα λεφτά.

Με 20 ευρώ το κεφάλι, για κάθε εργαζόμενο, μπήκε το χαράτσι του ΙΚΑ για τις κατασκηνώσεις που... θα προσφέρει το κράτος κομπάζοντας για την κοινωνική του πολιτική!!!

Αυτό ακριβώς είναι και το επίκεντρο του όλου ζητήματος.

Ο «έρανός», έστω και του 1 ευρώ, για τους εξαθλιωμένους (από το κράτος) πολίτες δεν θα γίνει από εμάς που βάζουμε τα λεφτά. Θα γίνει από το κράτος - απατεώνα μέσω ενός «λογαριασμού» που θα αποκτήσει ένα κωδικό ώστε τα λεφτά να πέσουν (μαζί με όλα τα άλλα) στην χοάνη της μεγάλης κρατικής κομπίνας και σπατάλης. Το δε χαράτσι που τώρα (ως δόλωμα) είναι ασήμαντο θα μονιμοποιηθεί όπως και όλα τα άλλα. Στο μέλλον δε θα αυξάνεται προοδευτικά γιατί όποιος τολμήσει να διερωτηθεί γιατί αυξήθηκε ή (ακόμη χειρότερα) γιατί δεν καταργήθηκε θα είναι φτηνός εχθρός της ελληνικής σοσιαλιστικής κοινωνίας.

capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις