Νέο μνημόνιο για την Ελλάδα! ΒΟΜΒΑ Γερμανού εκπροσώπου των Σοσιαλδημοκρατών



  Λίγες ημέρες μετά την επίτευξη συμφωνίας με το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ για τη δημιουργία κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στους Financial Times, το  ενδεχόμενο σύναψης νέου Μνημονίου για την Ελλάδα .

«Είναι ξεκάθαρο οτι θα υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης με όρους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σνάιντερ υπενθυμίζοντας ότι παρόμοια
στήριξη είχαν προσφέρει οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD στην Μέρκελ και στο απόγειο της κρίσης την περίοδο 2011-2012.

Και όπως εξήγησε για τη στάση του κόμματος του εκείνη την περίοδο «θα ήταν πολύ δημοφιλές για τη Γερμανία αν είχε διαφωνήσει με τα ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης. Υπερασπιστήκαμε τη συμφωνία γιατί έπρεπε να δείξουμε ότι στηρίζουμε την Ευρώπη».

Παρόλα αυτά σπεύδει να διευκρινίσει ότι αυτή η στήριξη έχει όρια επικαλούμενος την άρνηση του SPD για τα ευρωομόλογα με την αιτιολογία ότι δεν συμφωνούν οι ψηφοφόροι.

Και το άρθρο, το οποίο έχει τίτλο «Το SPD στηρίζει την αλληλεγγύη ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα», καταλήγει με την ερώτηση: Το SPD εξακολουθεί να είναι το κόμμα της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης; «Ναι, θέλουμε την πολιτική και την οικονομική ένωση όχι, όμως, με οποιοδήποτε κόστος» απαντά ο Σνάιντερ.


Πηγή
 makeleio.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις