Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ....!!!

Κλιμάκωση: Η Πολωνία δέχτηκε να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία  

Η Ουκρανία και η Πολωνία

υπέγραψαν «συμφωνία ασφάλειας» στις 8 Ιουλίου στη Βαρσοβία, με στόχο την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ και περιλαμβάνει εδάφιο που επιτρέπει την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων και drones που «πετούν προς τον πολωνικό εναέριο χώρο».

Συγκεκριμένα αναφέρει τη «δυνατότητα κατάρριψης ρωσικών πυραύλων και drones στον ουκρανικό εναέριο χώρο που εκτοξεύονται προς την κατεύθυνση της Πολωνίας» χωρίς να ορίζει ξεκάθαρα κανόνες εμπλοκής και τα όρια τα οποία ένα ρωσικό σύστημα θα πρέπει να ξεπεράσει για να ενεργοποιηθεί η πολωνική Αεροπορία ή Αεράμυνα.

Η ασαφής μνεία σε αυτές τις λεπτομέρειες, πέρα από το «άνοιγμα» που αφήνει στους Πολωνούς να χρησιμοποιήσουν τον ουκρανικό εναέριο χώρο για την ελεύθερη πτήση των βλημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot εναντίον ρωσικών στόχων, ουσιαστικά επιτρέπει να δράσουν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται πως η Πολωνία, μέσω της εμπλοκής της στην αποστολή του ΝΑΤΟ για την αεροπορική προστασία της Βαλτικής, θα μπορούσε εύκολα να αξιοποιήσει τις αεροπορικές της βάσεις για τη χρήση των ουκρανικών F-16, αλλά και λοιπών δυτικών μαχητικών.

Επιτρέπεται ουσιαστικά άρα, η δράση των αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στους ουκρανικούς ουρανούς, χωρίς περιορισμούς, αυξάνοντας την πιθανότητα για ρωσικά πλήγματα σε πολωνικό έδαφος!

Κάτι το οποίο το φιλοπόλεμο μπλοκ των ΕΕ και ΗΠΑ, σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο για να παρασύρει την Ευρώπη και τη Ρωσία σε σύρραξη.

 

 

Η συμφωνία προβλέπει επίσης την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό της Ουκρανικής Λεγεώνας, μιας νέας στρατιωτικής μονάδας που θα εκπαιδευτεί στην Πολωνία.

Η Πολωνία θα παρέχει επίσης μελλοντικά, μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, τόσο αυτά που έχουν ήδη μεταφερθεί όσο και πιθανές μελλοντικές αποστολές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

Σχόλια

  1. ΕΔΩ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΆΝΙΕΣ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΚΙ Ο ΝΟΏΝ ΝΟΕΙΤΩ....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΉ ΕΙΝΑΙ ΔΏΡΟ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙΟΥΔΑΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΎΝ ΤΗΝ ΠΟΛΣΚΑ ΦΟΎΣΚΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΎΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤΙΝΟ ΝΑΖΙ ΤΟΥΣΚ=ΑΣΚΕΝΑΖΙ ΤΟΥΣΚ,ΝΑ ΜΕΤΟΙΚΗΣΟΥΝ ΟΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΜΈΝΟΙ ΗΛΊΘΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ,ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ.ΙΣΡΑΗΛ,ΝΟΤΙΟΣ ΠΟΛΟΣ,ΑΓΓΛΙΤΣΑ,ΑΜΕΡΙΚΙΤΣΑ,ΚΑΝΑΔΙΤΣΑ;ΚΑΠΟΥ ΜΑΚΡΥΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑΑΑΑ!ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΎΣ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥΣ ΑΥΤΌΧΘΟΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ.

    ΡΙΤΑ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις