ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "LONG COVID"....?

 Η επιστήμη αποφάσισε… Τελικά δεν υπάρχει «Long COVID» ήταν μια λανθασμένη υπόθεση!

Το σχόλιο

της New York Post που ανέδειξε το θέμα σχολίασε: Ακολουθάτε την επιστήμη – αλλά έξω από την πόρτα…

Ο όρος «μακροχρόνιο COVID» θα πρέπει να απορριφθεί, σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της υγείας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα συμπτώματα εκείνων που φέρεται να υπέφεραν ένα χρόνο μετά δεν ήταν διαφορετικά από άλλους ιούς, όπως π.χ. η γρίπη…

Ερευνητές στην Αυστραλία που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση λένε ότι είναι καιρός να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τηορολογία, η οποία έγινε δημοφιλής αφού μεγάλος αριθμός ατόμων βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 και οδήγησε σε αύξηση γενικά μη σοβαρών «συμπτωμάτων κόπωσης από τον ιό» που κανονικά έχουν περάσει απαρατήρητα, ανέφερε η South West News Service.

«Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε όρους όπως «Long COVID»», δήλωσε ο Δρ. John Gerrard, Chief Health Officer του Queensland, ο οποίος επέβλεψε τη μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

«Εσφαλμένα θεωρήσαμε ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό στα μακροπρόθεσμα συμπτώματα κόπωσης που σχετίζονται με αυτόν τον ιό», εξήγησε.

Αυτή η ορολογία μπορεί να προκαλεί περιττό φόβο και σε ορισμένες περιπτώσεις, υπερεπαγρύπνηση σε μεγαλύτερα συμπτώματα που μπορεί να εμποδίσουν την ανάρρωση», προειδοποίησε ο Gerrard.

Η έρευνα

Ερευνητές στο Queensland Health εξέτασαν 5.112 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που έπασχαν από συμπτώματα μακροχρόνιου COVID για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους.

Τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν περιελάμβαναν κόπωση, ομίχλη εγκεφάλου, βήχα, δύσπνοια, αλλαγή στην όσφρηση και τη γεύση, ζάλη και γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους ασθενείς που είχαν κάνει τεστ COVID-19 – θετικό ή αρνητικό – στα τέλη της άνοιξης του 2022, ρωτώντας τους ένα χρόνο αργότερα σχετικά με τα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής τους.

Το δεκαέξι τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμφάνισε συμπτώματα την άνοιξη του 2023, ενώ το 3,6 τοις εκατό ανέφερε «μέτρια έως σοβαρή λειτουργική έκπτωση» στην καθημερινή του ζωή.

Δεν βρέθηκαν όμως στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι ενήλικες που βρέθηκαν θετικοί το 2022 παρουσίαζαν αυξημένο επίπεδο βλάβης σε υψηλότερο ποσοστό από εκείνους που βρέθηκαν αρνητικοί ή αυτούς που είχαν απλώς γρίπη.

Η μελέτη σημείωσε ότι τα ποσοστά διαγνωσμένων «Long COVID» ήταν υψηλότερα από ό,τι σε άλλες χώρες, λόγω των αυστηρών περιορισμών που επέβαλε η αυστραλιανή κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το ολοκληρωμένο έγγραφο πρόκειται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του 2024 στη Βαρκελώνη. Όπου εκεί θα αποφασιστεί αν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος ή όχι…

«Στα συστήματα υγείας με ιδιαίτερα εμβολιασμένους πληθυσμούς, ο μακροχρόνιος COVID μπορεί να φαίνεται ως μια ξεχωριστή και σοβαρή ασθένεια λόγω των πολλών περιπτώσεων COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε ο Gerrard.

Οι ειδικοί είπαν ότι ο όρος άρχισε να χρησιμοποιείται αφού ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων πάλεψαν να αναρρώσουν από τον COVID αμέσως, νομίζοντας ότι η περίοδος ανάρρωσης μετά από μια ιογενή ασθένεια θα περνούσε απαρατήρητη.

«Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι τα ποσοστά συνεχιζόμενων συμπτωμάτων και λειτουργικής ανεπάρκειας δεν ξεχωρίσουν από άλλες μετα-ιικές ασθένειες», συνέχισε.

«Αυτά τα ευρήματα απο τον COVID-19 ευθυγραμμίζονται με άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού και έχουν τα ίδια μετα-ιικά σύνδρομα».

Κι αν δεν ήταν «Long COVID» τι ήταν αυτό που έκανε τους ασθενείς να υποφέρουν, πολλοί απο αυτούς μάλιστα, έφταναν στο σημείο να μη μπορούν να σηκωθούν απο το κρεβάτι…

Μήπως εκτός απο τον «Long COVID» που τελικά δεν υπάρχει, δεν υπήρξαν και ψεκασμένοι; Εμείς πάντως αντίθετα με τους… επιστήμονες, δεν έχουμε αλλάξει άποψη. Ο «Long COVID» ήταν ακόμα ένα HOAX της επιστήμης για να δικαιολογήσει τις παρενέργειες του θανατηφόρου εμβολίου.

Δείτε την παρακάτω μελέτη: Μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που εμφάνισαν «μακροχρόνιο Covid» υπέφεραν στην πραγματικότητα απο παρενέργειες του εμβολίου κατά του Covid.

 

 Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις