Η JAG "φορεσε γραβατα" σ έναν ναύαρχο

 

Στις 15 Μαρτίου,

το Σώμα του Γενικού Εισαγγελέα του Ναυτικού των ΗΠΑ απαγχόνησε τον αξιωματικό της ακτοφυλακής, υποναύαρχο Μάικλ Πλατ, τον οποίο μια στρατιωτική επιτροπή καταδίκασε για προδοσία του συνταγματικού του όρκου και βοήθεια στο εγκληματικό καθεστώς Μπάιντεν.

Αμέσως μετά την ετυμηγορία, ένας ταραγμένος και εξαγριωμένος Πλατ είπε στους ναυτονομους ότι ο αντιναύαρχος Κράνταλ ήταν δειλός που έκατσε έξω από το δικαστήριο και άφησε έναν κατώτερο αξιωματικό να κρίνει τη μοίρα του. Η έχθρα και η απεριόριστη μνησικακία του συνεχίστηκαν ακόμη και αφού επέστρεψε άθελά του στο κελί του και του χορηγήθηκε με τη βία ένα ήπιο ηρεμιστικό για να ηρεμήσει. Αλλά αυτό μόνο τροφοδότησε την οργή του. Είπε σε έναν φρουρό ότι αν δεν μπορούσε να φορέσει τη στολή του, δεν θα φορούσε καθόλου ρούχα και άρχισε να ξετυλίγεται, να ρίχνει την πορτοκαλί φόρμα του και τα παπούτσια της φυλακής μέχρι που στάθηκε εντελώς γυμνός και τρελός στο κελί του, η ενσάρκωση της παραφροσύνης . Στη συνέχεια είπε ότι αν δεν μπορούσε να φάει στο εστιατοριο των αξιωματικών, θα λιμοκτονούσε.

"Βολέψου. Θα κρεμαστείς πριν σε πιασει πεινα», του είπε ένας φρουρός.

Η δέσμευση του Πλατ για την πείνα διήρκεσε τρεις μέρες, μετά τις οποίες κατηγόρησε τους δεσμοφύλακες του ότι του στέρησαν την κατάλληλη διατροφή, παραπονούμενος για το πώς άλλοι κρατούμενοι θανατοποινίτες έπαιρναν τα καλα σισιτια ενώ εκείνος έτρωγε ρύζι, φασόλια και βουτυρωμένο τοστ.

Μια πηγή του GITMO είπε ότι το προσωπικό είχε μειώσει τη θερμιδική περιεκτικότητα των γευμάτων του Πλατ, γιατί παρόλα αυτά συμπεριφερόταν σαν ανόητος ηλίθιος και περνούσε κάθε μέρα εντελώς γυμνός και περπατούσε στο κελί του σαν περιφραγμένος κόκορας και επικαλούμενος το όνομα του ναύαρχου Crandall ως αν τον καλέσει. Όταν είπαν ότι ο ναύαρχος Crandall ήταν πολύ απασχολημένος για να διασκεδάσει με τους κρατούμενους και, επιπλέον, δεν θα παρευρέθηκε στην εκτέλεση, η τρέλα του Platt, γνήσια ή θεατρική, εντάθηκε.

«Δεν υπάρχει Θεός, δεν υπάρχει Θεός», φώναξε ο Πλατ. «Πήγα στην εκκλησία, έκανα τα πάντα σωστά. Γιατί μου συμβαίνει αυτό;»

Άρχισε να τρέχει στη θέση του, μετά σπρώχτηκε προς τα εμπρός και σπρώχτηκε με το κεφάλι στον τσιμεντένιο τοίχο του κελιού του, φωνάζοντας: «Δεν μπορείτε να με κρεμάσετε αν είμαι ήδη νεκρός». Ένα τραύμα στο μέτωπό του ετρεξε αίμα, αλλά η πληγή φαινόταν να τον αναζωογονεί και άλλες δύο φορές το κεφάλι του συνάντησε τον τοιχο. Τραυματισμένος αλλά ζωντανός, ο Πλατ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της βάσης, του έκαναν ράμματα και του έδωσαν τρεις ημέρες για να αναρρώσει πριν εμφανιστούν οι φυλακες για να τον οδηγήσουν στην αγχόνη.

Πέθανε εκείνο το πρωί με ένα σχοινί στο λαιμό του και ένα σάκο πάνω από το κεφάλι του, χωρίς να έχει δει ποτέ τον αντιναύαρχο Darse E. Crandall.

Ο νεαρός αξιωματικος που άσκησε δίωξη στην υπόθεση του Πλατ είχε επιβλέψει την εκτέλεση, επιδεινώνοντας την ξέφρενη τρέλα του Πλατ. Τη στιγμή πριν πεθάνει, όλα τα βάσανα, η κατάθλιψη, το ψυχικό τραύμα και η καταπίεση που δημιούργησε μόνος του ξέφευγαν από τα χείλη του σε ένα τελευταίο, αγωνιώδες βρυχηθμό.

«Πες στον ναύαρχο Κράνταλ ότι θα τον περιμένω στη μετά θάνατον ζωή. Ολοι σας. Κοιτάξτε τι μου έχετε κάνει, είπε.

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις