Η JAG καταδικάζει την Katie Hobbs για προδοσία και συνωμοσία για φόνο

 

Το Σώμα Γενικού Εισαγγελέα Δικαστών του Ναυτικού των ΗΠΑ

καταδίκασε την Τετάρτη σε θάνατο την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αριζόνα, Κέιτι Χομπς, κρίνοντάς την ένοχη για προδοσία, εξαπάτηση του έθνους και συνωμοσία για τη διάπραξη φόνου.

Το πάνελ τριών αξιωματικών, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, κατέληξε σε ετυμηγορία αφού ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall εμφάνισε βίντεο της κατηγορούμενης να περιπλανιέται κοντά και να μπαίνει σε μια «αίθουσα πίνακα» ψηφοφοριών το πρωί μετά την ημέρα των εκλογών, στην κομητεία Maricopa. Το βίντεο, μέρος του οποίου διέρρευσε στο διαδίκτυο στις 10 Νοεμβρίου 2022, δεν έχει ήχο αλλά δείχνει την Χομπς να μιλάει με αυτους που μετρουν ψηφους, καθώς τα χείλη τους κινούνται ξεκάθαρα. Η εκτεταμένη περικοπή έχει την Χομπς να επιθεωρεί χάρτινα ψηφοδέλτια. Διασχίζει δύο στοίβες, μετά από τις οποίες ένας υπάλληλος τους μεταφέρει σε άλλο δωμάτιο και επιστρέφει στην πλευρά της Χομπς με άδεια χέρια.

Μετά τη διαρροή του βίντεο στο διαδίκτυο, ο MSM και οι «ελεγκτές δεδομένων» πέρασαν μέρες διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι η Χομπς εμφανίστηκε στο κλιπ, αντίθετα επιμένοντας ότι η γυναίκα στο βίντεο ήταν ένα τυχαίο άτομο γενικού σχήματος και μεγέθους της Χομπς που φορούσε επίσης γυαλιά. πανομοιότυπο με ένα ζευγάρι που φόρεσε η Katie Hobbs.

Ο αντιναύαρχος Darse E. Crandall εξήγησε στο πάνελ ότι η JAG ανέλυσε ιατροδικαστικά το βίντεο τόσο από στρατιωτικούς όσο και από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι συμφώνησαν ότι το βίντεο, αν και χωρις ηχο, ήταν αδιαμφισβήτητα η Χομπς που αλληλεπιδρά με μετρητές και χειριζόταν ψηφοδέλτια—παράνομο και ανήθικο.

Εν τω μεταξύ, η Χομπς, η οποία είχε επιστρέψει στο δικαστήριο αδέσμευτη, κάθισε σιωπηλή στο τραπέζι της υπεράσπισης και κούνησε το κεφάλι της από τη μια πλευρά στην άλλη, σφίγγοντας τα χείλη της και συνοφρυώνοντας βουρκωμένα καθώς ο ναύαρχος έλεγε να κατανοήσει τα στοιχεία.

«Όταν η κατηγορούμενη μιλήσει και θα έχει την ευκαιρία, πιθανότατα θα σας πει ότι δεν είναι αυτή στο βίντεο. Μπορεί ακόμη και να πει ότι είναι σωσιας ή κλώνος. Όσον αφορά αυτή την επιτροπή, αυτη είναι η κατηγορούμενη, και η αληθοφάνεια του βίντεο έχει διαπιστωθεί από ειδικούς στην ανάλυση βίντεο. Εάν, έχοντας δει το βίντεο και ακούγοντας τον επόμενο μάρτυρα, εσείς οι αξιωματικοί βρείτε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η κρατούμενη Χομπς επηρέασε την καταστροφή ή την εξαφάνιση έστω και ενός μόνο ψηφοδελτίου, τότε πρέπει να τη βρείτε ένοχη για προδοσία», είπε ο ναύαρχος.

Στο βήμα του μάρτυρα, κάλεσε μια νεαρή γυναίκα της οποίας το όνομα JAG είχε διασκευαστεί από σημειώσεις για λογους ασφαλειας. Για λόγους αναγνωσιμότητας, θα την ονομάσουμε «Jane Doe» και θα εισάγουμε αυτό το όνομα στον διάλογο του ναυάρχου.

"Κυρία. Ήσασταν στο εκλογικό τμήμα Maricopa στις 10:00 π.μ. στις 9 Νοεμβρίου 2022;» ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

απάντησε η Ντου χωρίς δισταγμό. «Δούλευα εκεί εκείνη την εποχή, ναι».

«Ποιες ήταν οι ευθύνες σας;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Κομματικός παρατηρητής για το πάρτυ της», είπε, δείχνοντας τον Χομπς. «Αλλά δεν άγγιξα ποτέ έναν υπολογιστή ή ένα κομμάτι χαρτί».

 Ο ναύαρχος παρατήρησε την προσθήκη της στην ερώτηση. «Είδατε την κατηγορούμενη στο κέντρο καταγραφής ενώ ήσασταν παρόντες;»

«Ήταν εκεί», είπε η Τζέιν Ντο. «Έλεγε στους μετρητές πως να απαλλαγούμε από τα ψηφοδέλτια».

«Θυμάσαι ακριβώς τι είπε;» ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

«Είπε «ξεφορτωθείτε αυτά». Ήταν ακριβείς λέξεις. Ήμουν αρκετά μέτρα μακριά και δεν τους είδα. Θυμάμαι που σκέφτηκα τι στο καλό συμβαίνει εδώ, και προσποιήθηκα ότι δεν το πρόσεξα γιατί δεν ήθελα κανένα πρόβλημα από αυτήν. Έτσι, κράτησα το στόμα μου κλειστό».

«Ξέρεις τα ονόματα των ανθρώπων με τους οποίους μίλησε;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Δεν θυμάμαι ονοματα», είπε η Τζέιν Ντόου.

Ο ναύαρχος αντιμετώπισε το πάνελ. «Ας δείξει το αρχείο ότι προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε αυτούς τους ανθρωπους, αλλά φαίνεται να έχουν χαθει από προσώπου γης. Ως υπουργός Εξωτερικών, η Χομπς θα έπρεπε να είχε απαρνηθεί τον εαυτό της από την προεδρία των εκλογών κυβερνήτη, αλλά δεν το έκανε, και μάλιστα είχε το θράσος να ελέγχει παράνομα εκλογικά τμήματα σε έντονες αμφισβητούμενες εκλογές.

"Κυρία. Doe, έχεις δει και το βίντεο. Γνωρίζετε ότι οι αξιωματούχοι της κομητείας Maricopa ισχυρίζονται ότι η γυναίκα στο βίντεο είναι απλώς άλλη μια παρατηρήτρια και όχι η Katie Hobbs;»

«Το γνωρίζω. Και μπορώ να πω ότι έχουν 110% λάθος. Η γυναίκα που είδα προσωπικά έμοιαζε με την Κέιτι Χομπς, περπατούσε σαν την Κέιτι Χομπς και μιλούσε σαν την Κέιτι Χομπς—ήταν η Κέιτι Χομπς».

«Δεν έχω άλλες ερωτήσεις για αυτόν τον μάρτυρα. Κρατούμενη Χομπς, αν δε θελεις να παραμείνεις σιωπηλη, τώρα είναι η ευκαιρία σου», είπε ο ναύαρχος.

Η Χομπς κοίταξε την Ντόου από το εδωλιο. «Δεν σε έχω δει ποτέ στη ζωή μου. δεν σε ξερω. Κι όμως λες ότι με είδες, έτσι είναι;»

«Ναι, είδα και άκουσα να ζητάς από άλλους να παραβιάσουν τα ψηφοδέλτια», είπε η Τζέιν Ντο.

Η Χομπς έσφιξε τα χείλη της μεταξύ τους για ένα δευτερόλεπτο. «Η ψευδορκία είναι έγκλημα. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να πείτε την αλήθεια, αφηγηθείτε τη μαρτυρία σας. Μόλις φύγεις από αυτό το νησί, νομίζεις ότι θα τους νοιάζει τι θα σου συμβεί;»

Ο ναύαρχος Κράνταλ διέταξε την Χομπς να μην εκφοβίσει τον μάρτυρα. «Σου λείπει η ευπρέπεια, κρατούμενη Χομπς, και η απληστία σου τελειώνει εδώ. Ανακαλούμε το δικαίωμά σας να ανακρίνετε περαιτέρω αυτόν τον μάρτυρα και ζητάμε από την επιτροπή να εκδώσει ετυμηγορία για τις κατηγορίες εναντίον σας».

Ο ναύαρχος ελευθερωσε την Τζέιν Ντο και η επιτροπή έκρινε ομόφωνα ένοχη τη Χομπς, συνιστώντας την να κρεμαστεί μέχρι θανάτου.

«Δεν θα σε αφήσω να μου το κάνεις αυτό», ούρλιαξε η Χομπς.

«Έχει ήδη γίνει και δεν το εχεις καταλαβει ακομα», είπε ο ναύαρχος Κράνταλ. «Και να έχετε καλά Χριστούγεννα – σε όποια μεταθανάτια ζωή κι αν καταλήξετε».

Οργάνωσε την εκτέλεσή της για τις 22 Δεκεμβρίου.

 

 

 

 

  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις