ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ....Χθες η ισχυρότερη έκλαμψη των τελευταίων ετών...!!!

 

Όσο οδεύουμε προς το μέγιστο της ηλιακής δραστηριότητας

θα εντείνονται αυτά τα φαινόμενα.
Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη έλαβε χώρα στην επιφάνεια του ήλιου.

Ταξινομήθηκε από τους ειδικούς ως X2.8.

Οι εκλάμψεις ταξινομούνται με βάση τη δυναμική τους και κυμαίνονται από κατηγορία Β (πιο αδύναμη) έως C, M και X (δυνατότερη).

Κάθε βήμα στην ταξινόμηση των γραμμάτων συνοδεύεται από 10πλάσια αύξηση της ενέργειας.

Επίσης, μέσα σε κάθε γράμμα, η κλίμακα αναλύεται περαιτέρω σε αριθμούς από το 1 έως το 9.

Οι φωτοβολίδες κατηγορίας Χ μπορεί στην πραγματικότητα να είναι υψηλότερες από 9. Αυτό είναι ένα πολύ σπάνιο περιστατικό, αλλά συνέβη στην πρόσφατη ιστορία, συμπεριλαμβανομένου του 2003 όταν μια φωτοβολίδα κατηγορίας Χ αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν X17 αλλά αργότερα θεωρήθηκε ότι ήταν τόσο υψηλή όσο X45.

Η έκλαμψη της Πέμπτης ήταν, μακράν, η ισχυρότερη αυτού του τρέχοντος ηλιακού κύκλου και πιθανώς η πιο ισχυρή από το 2017.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ:


«Έχουμε ήδη δει κάποια μπλακάουτ βραχέων κυμάτων σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών από την τεράστια ποσότητα ακτινοβολίας που εκπέμπεται εδώ και λίγες ώρες.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε το μέγεθος, το εύρος και την κατεύθυνση της στεμματική εκπομπή μάζας, οι επιστήμονες εργάζονται επί του παρόντος για να προσδιορίσουν όλα αυτά. Αλλά, με ασφάλεια να πούμε, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι σε λίγες μέρες από τώρα, μπορεί να υπάρξει μια δραματική αύξηση της δραστηριότητας του βόρειου σέλας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις