ΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ....ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ


Παρατηρήσεις της ευρωπαϊκής αποστολής Solar Orbiter

προσφέρουν μια πρώτη απάντηση για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αστροφυσικής.

Οι «πίδακες πικοεκλάμψεων» διακρίνονται στις εικόνες ως σκούρες κηλίδες (ESA & NASA/Solar Orbiter/EUI Team)
Ο ηλιακός άνεμος, ένα συνεχές ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων που πηγάζει από το μητρικό μας άστρο, εξαπλώνεται σφαιρικά σε όλο το Ηλιακό Σύστημα και τυλίγει τους πλανήτες. Στη Γη προκαλεί το βόρειο και το νότιο σέλας και ενίοτε πυροδοτεί γεωμαγνητικές καταιγίδες που απειλούν τους δορυφόρους.

Νέες παρατηρήσεις από το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος Solar Orbiter προσφέρουν τώρα μια απάντηση για τον μηχανισμό που γεννά τον ηλιακό άνεμο, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αστροφυσικής.

Ερευνητές που ανέλυσαν τα δεδομένα ανέφεραν στο περιοδικό Science ότι εντόπισαν μικρούς πίδακες που πηγάζουν από το στέμμα, την ατμόσφαιρα του Ήλιου, και εκτοξεύουν στο Διάστημα φορτισμένα σωματίδια σε υπερηχητικές ταχύτητες. Πρόκειται για βραχύβιες δομές με μήκος μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων, οι οποίες εξαφανίζονται μέσα σε 20 με 100 δευτερόλεπτα.

Οι πίδακες αυτοί βαφτίστηκαν από τους ερευνητές «πίδακες πικοεκλάμψεων» λόγω του μικρού μεγέθους τους («pico-» είναι το πρόθεμα υποδιαίρεσης που συμβολίζει το τρισεκατομμυριοστό της μονάδας).

 

Οι πικοεκλάμψεις εντοπίστηκαν μέσα σε «στεμματικές οπές», περιοχές της ηλιακής επιφάνειας που εμφανίζονται σκούρες λόγω της σχετικά χαμηλής θερμοκρασίας τους (όπως στο παραπάνω βίντεο). Στις περιοχές αυτές, κενά στο μαγνητικό πεδίο του Ηλιου επιτρέπουν στα φορτισμένα σωματίδια να δραπετεύσουν πιο εύκολα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι πίδακες είναι μια «σημαντική πηγή» του ηλιακού ανέμου, αν και δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί. Περισσότερα δεδομένα θα μπορούσαν να προκύψουν από νέες παρατηρήσεις του Solar Orbiter και της αντίστοιχης αμερικανικής αποστολής Parker Solar Probe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο SOL13,MIA ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΝΣΥΝΕΊΔΗΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
    ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ,ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΣΑΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΑΔΊΚΩΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΗ ΗΛΙΟΥ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΚΟΥΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ.ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΠΗΛΙΟΝ ΟΠΟΥ ΔΙΑΒΙΕΙ Ο ΜΙ6 ΠΑΤΗΡ ΤΖΌΝΣΟΝ Ο ΘΗΛΥΚΟΣ ΜΙΣΤΕΡ Μ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ CERN EKEI....
    Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΝΤΟΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΊ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.

    ΑΝ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΌΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΒΛΈΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΚΡΩΣ ΨΥΧΡΗ,ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΎΡΟΥ. O ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΦΎΠΝΙΣΗΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΑΠΟ 3D ΣΕ 5D,ΕΞΟΥ ΚΙ Η ΛΥΣΣΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΎΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑΤΙ;

    ΟΤΑΝ ΑΡΧΊΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΑΊΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ 12 ΚΛΩΝΩΝ DNA KAI 24 ΧΡΩΜΟΣΏΜΑΤΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΩΡΊΩΝΑ ΚΑΙ ΖΕΤΑ ΡΕΤΙΚΟΥΛΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.

    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΦΟΒΕΡΙΖΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΖΩΟΔΟΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ,ΕΝΩ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MATRIX,H ΕΓΚΟΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΌΤΗΤΩΝ.

    Η ΑΘΗΝΆ ΚΡΑΤΆΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΕΙΆΔΕΣ ΟΠΟΥ...ΑΛΛΗ ΨΕΥΔΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ,ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΨΙΝ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΫΓΕΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ 0 RESUS NEGATIVE (ΠΟΥ ΕΔΩ ΛΕΓΑΝΕ ΠΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΕΠΤΙΛΙΑΝΣ)ENΩ Η ΑΘΗΝΑ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΙΝΕΡΒΑ Η ΕΓΓΟΝΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ,ΕΧΟΥΝ Α ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΝ,ΜΕ 24 ΚΛΩΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΚΙ 24 ΧΡΩΜΟΣΏΜΑΤΑ.
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ,ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΝΑ ΕΝΣΑΡΚΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΏΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΟΛΕΜΉΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΑΔΕΙΟΥΣ.

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΚΑΙΗΤΣ;ΜΑ ΝΑ ΨΕΚΑΣΕΙ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΑΚΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΕΔΩ.ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΡΠΕΤΆ ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ,ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ ΑΣΥΝΕΊΔΗΤΑ.

    ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ.ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΣΚΌΤΟΣ.

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΡΙΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ !
      ΒΑΣΙΛΗΣ Κ

      Διαγραφή
  2. ΠΑΡΑΚΑΛΏ!ΔΕΝ ΚΑΝΩ
    ΤΙΠΟΤ' ΑΛΛΟ ΑΠ'ΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΒΟΛΙΔΕΣ ΑΦΎΠΝΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΌ'ΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.ΑΣ ΚΑΝΩ ΛΙΓΟ ΧΙΟΎΜΟΡ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΑΡΕΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΕ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΊΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΊΒΕΙΑ

    ΟΤΑΝ ΜΠΑΊΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΆ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ,ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΟΠΊΣΘΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΎ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΑΔΩΝ ΠΛΕΙΑΔΩΝ.ΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΜΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΆ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΟΠΗ=BLACK HOLE ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΌ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΈΔΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΊΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

    ΟΙ ΠΛΕΙΑΔΕΙΟΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΜΠΥΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΔΙΑΣΤΡΙΚΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΛΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΤΣΟΥΛΉΘΡΑ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ.
    ΟΙ ΠΛΕΙΑΔΕΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΙΘΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΥΘΑΓΌΡΑΣ ΜΕΤΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΝΣΥΝΕΊΔΗΤΑ ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΎΤΕΡ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ.ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ;ΛΕΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΒΑΖΕΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΈΝΕΣ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΕΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΙΜΙΝΟ;ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!

    ΤΑΔΕ ΕΦΗ Η ΑΕΊΜΝΗΣΤΗ ΑΝΕΚΑ,Η ΑΕΊΜΝΗΣΤΗ "ΑΡΣΙΝΟΗ" ΚΙ Η ΜΙΚΡΗ ΠΑΝΣΟΦΗ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.

    ΡΙΤΑ








    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις