Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΜΠΕΣΛΑΝ


Μεταξύ των ομήρων ήταν ο δάσκαλος της φυσικής αγωγής Πόντιος Έλληνας Γιάννης (Ιβάν) Κανίδης. Παρά το γεγονός ότι οι τρομοκράτες πρότειναν στον ηλικιωμένο 74 ετών να φύγει, αποφάσισε να μείνει με τα παιδιά μέχρι το τέλος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάληψης, ο Κανίδης έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τα παιδιά που υπέφεραν από τη ζέστη και τη δίψα.

Όταν στις 3 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η απελευθέρωση του σχολείου, ο Γιάννης Κανίδης, προστατεύοντας τα παιδιά, επιτέθηκε σε έναν από τους τρομοκράτες για να πάρει το πολυβόλο του. Δυστυχώς, αυτός έβγαλε ακόμα ένα πιστόλι και πυροβόλησε τον ηλικιωμένο δάσκαλο.

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2004 η Κυβέρνηση της Ρωσίας απένειμε μεταθανάτια στον Γιάννη Κανίδη το μετάλλιο «για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2010 στο Μπεσλάν εγκαινιάστηκε ένα νέο σχολείο με αθλητική κάληψη που πήρε το όνομα του Γιάννη Κανίδη. Στην αυλή του βρίσκεται η προτομή του ήρωα. 

Ο διευθυντής του σχολείου είναι ο γιος του Γιάννη, Κωνσταντίνος Κανίδης. 

















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΕΙΠΑΜΕ: ΡΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΔΈΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΆΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ,ΔΗΛΑΔΗ ΑΒΑΡΙΣ,ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ ΩΛΗΝ,ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ κλπ.

    ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΙΣΩ Η ΦΙΛΟΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΠΑΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΊΔΟΣ ΤΩΝ ΝΤΡΑΓΚΙΝΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΜΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΑΔΕΙΩΝ.

    ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΞΩΓΉΙΝΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΕΚΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΦΡΑΞΙΑΣ ΕΞΩΓΉΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΊΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΩΡΊΩΝΑ.

    ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ Ο ΑΡΙΣΑ ΕΝΑΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΟΥΡΜΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.
    ΚΑΙ ΕΠΙΜΈΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΣΎΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΛΉΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΆΜΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΉΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ,ΚΙ ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ,ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΩΡΙΩΝΩΝ ΔΡΑΚΩΝ ΚΙ ΣΥΝΉΘΩΣ ,ΑΦΟΥ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΞΥΠΝΆΝΕ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΌ RESETTING ,ΟΠΟΥ ΣΒΗΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΉΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ BUSINESS AS USUAL.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΠΕΣΛΑΝ ΗΤΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΕΙΡΑΤΕΣ" ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΤΣΑΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΙΝΌ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΙ ΕΝΝΟΏ

    "ΠΕΙΡΑΤΕΣ" ;ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΚΡΑΝΊΟ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΝΗ ΝΑ ΣΦΑΖΕΙ ΑΡΠΑΖΕΙ ΠΙΝΕΙ ΒΙΑΖΕΙ...

    ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΕΙΡΑΤΕΊΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΝ ΣΠΟΡ.ΠΩΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΟΙ ΦΟΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΌΡΙΟ ΕΤΣΙ...ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΕΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΟΡ.
    Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΕΡ ΦΡΑΝΣΙΣ ΝΤΡΕΗΚ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ...

    ΑΚΟΥΤΕ ΣΕΡ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΩΧ!ΠΛΑΚΩΣΕ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΊΑ.
    ΤΟ SER ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ SERPENT ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ DRAKE=ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΣ,Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΕΡ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΜΟΡΦΙΣΤΕΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΕΞ ΟΥ ΚΙ ΟΙ ΝΑΖΗΔΕΣ ΚΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ SCULL AND BONES ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΣΎΜΒΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΊΑΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΏΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

    ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΉΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΎΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ "ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ".

    ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ,ΚΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ.ΕΥΓΕ!

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις