Όλα είναι ήρεμα στο Mar-a-Lago

 

Η ατμόσφαιρα στο

κέντρο διοίκησης Mar-a-Lago του προέδρου είναι τρομακτικά ήρεμη, καθώς τα μέσα ενημέρωσης κάνουν πολύ θόρυβο για τα φαινομενικά επισφαλή νομικά δεινά του Προέδρου Τραμπ που φέρουν περισσότερες από 125 απατηλές κατηγορίες.

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Χ. Μπέργκερ, τον οποίο προσέλαβε ο Τραμπ τον περασμένο μήνα ως προσωπικός σύνδεσμος με τα Λευκα Καπέλα, κάθεται πίσω από ένα κολοσσιαίο δρύινο γραφείο και κοιτάζει προσεκτικά τα iPad στα αριστερά και στα δεξιά του και δύο οθόνες Mac Studio μπροστά του. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκατοντάδες από αυτά, κυματίζουν ξαφνικά σε μια οθόνη iPad: κατηγορούμενος, κατηγορούμενος, κατηγορούμενος, κατηγορούμενος, κατηγορήθηκε στη Γεωργία, ο Τραμπ κατηγορήθηκε ξανά, ο Τραμπ κατηγορήθηκε για τέταρτη φορά, κ.λπ. Ανοίγει δύο. Έχουν συνδέσμους με άρθρα των μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν ότι η εισαγγελέας της κομητείας Fulton Fani Willis και ένα μεγάλο δικαστήριο κατήγγειλαν τον Τραμπ και μια ομάδα συν-συνωμότων για φανταστικά εγκλήματα. «Ρούντι; Σίντνεϋ; Είναι πραγματικά απελπισμένοι», μουρμουρίζει, κλείνοντας τη συσκευή.

Ένα χτύπημα στην πόρτα του γραφείου του.

«Μπείτε», λέει.

Ένας δεκανέας πεζοναυτών, ένας ελεύθερος σκοπευτής ανιχνευτής με ένα Sig Saur M17 με θήκη στον αριστερό του γοφό, εισάγει έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα πληκτρολόγιο και μετά τοποθετεί τον δεξιό του αντίχειρα σε έναν βιομετρικό σαρωτή δίπλα στην πόρτα. «Έχετε ακούσει τα νέα, κύριε;»

Ο στρατηγός Μπέργκερ τον κοιτάζει αδιάφορα. "Τι νέα?" ρωτάει τραχιά. Ο απότομος τόνος του δεν είναι ένδειξη αγχους. Είναι ο πειθαρχημένος ρυθμός ενός σκληραγωγημένου πεζοναύτη που όχι μόνο έστειλε πεζοναύτες στα χαρακώματα αλλά και πολέμησε μαζί τους, χύνοντας το ίδιο αίμα στην ίδια λάσπη.

«Πρόεδρος Τραμπ», λέει ο δεκανέας.

«Νόμιζα ότι είπες ότι έχεις νέα», απαντά ο στρατηγός, ζητώντας του να ανάψει μια τηλεόραση μεγάλης οθόνης κολλημένη σε έναν τοίχο. «Όχι τα νέα», προσθέτει.

Είναι μια ανακεφαλαίωση των Μετς που σφυροκοπούν τους Πειρατές.(αθλητικες ομαδες) «Ακόμη και χωρίς ηγεσία, είσαι τυχερός μια στο τόσο», λέει ο στρατηγός. «Ποια είναι η ατμόσφαιρα εκεί έξω;» ρωτάει τον δεκανέα.

«Μετρια», απαντά ο δεκανέας. «Τα παιδιά είναι φυσικά αναστατωμένα με αυτό που συμβαίνει με τον Τραμπ».

Ο στρατηγός είναι κολλημένος στην καρέκλα του για ώρες και ασχολείται με σημαντικές εργασίες—παρακολουθώντας κωδικοποιημένα email και ανακοινώσεις από το Camp Pendleton, το Fort Bragg, το Fort Benning, το Fort Gordon και το Elmendorf AFB.

Ο δεκανέας ρωτά αν ο στρατηγός θέλει φαγητό ή ποτό.

«Καφές, μαύρος. Και στείλε τον Ρότζερ εδώ μέσα».

Ο Ρότζερ, ένας Σώμα του Ναυτικού και επικεφαλής της δύναμης προστασίας Mar-a-Lago του Τραμπ, μπαίνει στο γραφείο καθώς ο στρατηγός καταπίνει την τελευταία του γουλιά καφέ. Ο στρατηγός Μπέργκερ του δίνει ένα iPad που δείχνει μια λίστα με πυρομαχικά που είναι αποθηκευμένα στο ντουλάπι όπλων του Mar-a-Lago, ένα ασφαλές θησαυροφυλάκιο στο μέγεθος ενός ρυμουλκού. Ο Ρότζερ κάνει κύλιση στη λίστα με τον αντίχειρά του.

«Καταγράψτε το με αυτό που υπάρχει μέσα, μέχρι τον τελευταίο γύρο πυρομαχικών», λέει ο στρατηγός. «Ναι, ξέρω ότι το κάναμε πριν από τέσσερις μέρες, αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να…»

Μια κλήση ZOOM κουδουνίζει σε μια οθόνη Mac Studio. Απαντά στην κλήση του στρατηγού Eric M. Smith χωρίς καθυστέρηση. Ο στρατηγός Σμιθ έχει ένα αχαρακτήριστο χαμόγελο στο λαξευμένο πρόσωπό του, τα γαλαζογκρίζα μάτια του λάμπουν από διαχυτικό ενδιαφέρον. Μιλάει αλλά δεν αναφέρει τον Πρόεδρο Τραμπ ή τα κατηγορητήρια.

«Κύριε, πήραμε μια σταθερή κληση στο «νούμερο τέσσερα» και θα σας στείλω μια κρυπτογραφημένη στο 0700 αύριο», λέει ο στρατηγός Σμιθ.

«Καλή δουλειά, Έρικ, αυτό ήταν ένα ευχαριστο γεγονος», λέει ο στρατηγός Μπέργκερ.

«Μοιάζεις ότι μπορείς να ψειριστεις την αναπνοή σου», παρατηρεί χαμογελωντας ο στρατηγός Σμιθ.

«Δεν έχω χρόνο να αναπνεύσω», λέει ο στρατηγός Μπέργκερ. «Μου λείπει το Πέντλετον».

«Η παρουσία και η ηγεσία σας λείπουν εδώ», λέει ο στρατηγός Σμιθ.

Ο στρατηγός Μπέργκερ κλείνει τις συσκευές και, στη συνέχεια, βάζει το iPad μέσα σε μια δερμάτινη τσάντα φουσκωμένη με χαρτιά. Φεύγει από το γραφείο ελπίζοντας η σχολαστική αφοσίωσή του να έχει ίση αξία με την πολεμική προσπάθεια των Πεζοναυτων. Προτιμά την οπτική αίσθηση ενός M-16 και να βλέπει τον φόβο στα μάτια των εχθρών του από το να χτυπά τα πλήκτρα του υπολογιστή και να κοιτάζει τις οθόνες των υπολογιστών.

Μπαίνει μέσα σε ένα δωμάτιο όπου τέσσερις Navy SEAL ξεγυμνώνουν και καθαρίζουν τουφέκια σε ένα ορθογώνιο τραπέζι. Κάποιος τοποθετεί τη λαβή φόρτισης σε μια καραμπίνα M4A1 και, στη συνέχεια, αφαιρεί το κριως μερος . Μια άλλη ομαδα SEAL κάνει μια επίδειξη απογύμνωσης και επανασυναρμολόγησης ενός τουφεκιού σε 60 δευτερόλεπτα. Ρωτάει τον στρατηγό για τον ταχύτερο χρόνο του. 

«Πιο γρήγορα από σένα», λέει ο στρατηγός καθώς οι άλλοι SEAL κάνουν αστεία.

«Ποιον στέλνουμε στη Γεωργία, πεζοναύτες ή τις ομάδες;» ρωτάει ένας SEAL. Κάνει ένα χαλαρό αστείο για το πώς οι πεζοναύτες θα κοιμόντουσαν με οποιοδήποτε πλάσμα που κινείται, ενώ οι SEAL έχουν πιο εκλεπτυσμένο γούστο.

«Σκεψου τον εαυτό σου, Τζέιμς», λέει ο στρατηγός Μπέργκερ. «Αν ερχόσουν στο σπίτι μου, όχι ότι θα σε προσκαλούσα, τα ψάρια στη δεξαμενή μου θα σταματούσαν να κολυμπούν και θα επεφταν νεκρά απο τη μυρωδια σου».

«Αυτό δεν θα τον πτοησει»,ειπε ένας άλλος SEAL και το γέλιο αντηχεί στο δωμάτιο.

«Δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείς. Αυτό που συμβαίνει τώρα ήταν αναμενόμενο. Καληνύχτα, κύριοι, και χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη συντηρητικά», είπε ο στρατηγός και χαμογέλασε σαρδόνια.

«Ποιος ανησυχεί;» λέει ενας αλλος SEAL.



Αν κάποιος ζωντανός άνθρωπος εκτός από τον Πρόεδρο Τραμπ αντιμετώπιζε τέσσερις κατηγορίες και μια πιθανή ποινή φυλάκισης 561 ετών, θα βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα εν αναμονή της δίκης του, δεν θα ειχε αφεθεί ελεύθερος για να ταξιδέψει στο έθνος σε μια προεδρική εκστρατεία, είπε μια πηγή στο Mar-a-Lago.

«Αυτό τελειώνει με χτύπημα καρδιάς, αν το θέλει ο Πρόεδρος Τραμπ», είπε. «Τραβάει το σκοτάδι στο φως, εκθέτοντάς το».

Η χαρά στο Mar-a-Lago, πρόσθεσε, είναι πανταχού παρούσα σε όλα τα ακίνητα που ανήκουν στον Trump, συμπεριλαμβανομένου του Bedminster, όπου ο πρόεδρος περνά τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του.

«Οι θεατρικές παραστάσεις εξυπηρετούν έναν σκοπό», είπε. «Περισσότεροι άνθρωποι ξυπνούν. Κάθε μέρα η αίθουσα αλληλογραφίας κατακλύζεται από επιστολές από ανθρώπους που μισούσαν τον Τραμπ, αλλά τώρα τον αγαπούν. Μιλάμε για τσάντες... τσάντες γεμάτες. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει μιλήσει ή έχει λάβει επιστολές από περισσότερους από 40 παγκόσμιους ηγέτες στο πλευρό του».

Παρόλα αυτά, το Mar-a-Lago, το Bedminster και άλλα προπύργια του Τραμπ θα πάνε σε σταθμούς μάχης όταν ο Τραμπ θα αγωνιστεί εναντίον των αντιπάλων του στο Deep State στη Τζόρτζια.

«Θα είμαστε πάντα έτοιμοι, αλλά για τον Πρόεδρο Τραμπ, είναι απλώς άλλη μια μέρα στη ζωή για έναν άντρα, τον μοναδικό άντρα, που είναι πραγματικά πρόθυμος να πολεμήσει το κατεστημένο», είπε.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις