Η ιστορία δεν σβήνει επειδή κάποιοι άλλοι το αποφάσισαν για εμάς


Χρόνια πολλά σ' όσους γιορτάζουν σ' αυτές τις για κάποιους προπολεμικές, για άλλους ήδη πολεμικές εποχές. 

Προφανώς κάποιοι έχουν βαλθεί αμέτι μουχαμέτι να μας ωθήσουν όλους σε πόλεμο, να γίνουμε όλοι περίπου μία Ουκρανια μπας και καταφέρουν τελικά #USA και NATO, θυσιάζοντας τους χρήσιμους ηλίθιους, να συντρίψουν Russia και China, γιατί αν θεωρητικά βέβαια το πετύχουν αυτό, μετά κανείς δεν θα έχει διάθεση ούτε καν να σκεφτεί την αντίσταση στον οδοστρωτήρα. 

Εδώ και μερικές ημέρες η Russia καθιέρωσε για 55 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, την ηλεκτρονική βίζα, που επιτρέπει χωρίς άλλες διατυπώσεις έως και 4 ημέρες πριν το ταξίδι να εξασφαλίσεις άδεια εισόδου στη χώρα για κάπου 2 εβδομάδες. Η Moscow και όλα σχεδόν τα τουριστικά θέρετρα της Ρωσίας χαμπάρι δεν έχουν πάρει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων / γειτονιών, από τον πόλεμο και βέβαια είναι ένας εξαιρετικός προορισμός, έστω κι αν υπάρχουν πρόσθετες δυσκολίες στο ποιες πτήσεις / διαδρομές να επιλέξεις. Η καλύτερη απάντηση στην τυφλή χειραγώγηση, την αρρωστημένη προπαγάνδα και τη φιλοπόλεμη υστερία των φανατικών (σε αποστολή ή όχι) είναι να σχηματίσεις γνώμη μόνος σου. Εμείς οι Έλληνες, που ζούμε κι εργαζόμαστε στη Μόσχα, με χαρά θα απαντήσουμε σε τυχόν διευκρινιστικές ερωτήσεις και κερνάμε καφέ / τσάι / ποτό, όποιον επικοινωνήσει κι αποφασίσει να έρθει, αρκεί να οργανωθούμε λίγο καλύτερα.

 Η πολεμική παράνοια και οι κουταμάρες που έχουν ακουστεί δεν αλλάζουν το γεγονός ότι ο ρωσικός λαός είναι από τους πιο φιλικά διακείμενους προς τον ελληνικό κι αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξει όσο κι αν "χτυπιούνται" αρκετοί και για χρόνια, υλοποιώντας προφανώς και σχετικά προγράμματα υπονόμευσης και καταστροφής των σχέσεων. Η λογική, η ψυχραιμία, η σωφροσύνη, η συνεννόηση μαζί με τη χαρά του ταξιδιού και της επικοινωνίας είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κατασκευασμένη συστηματικά εδώ και χρόνια ένταση, την προκλητική δημιουργία συνθηκών σύγκρουσης. Συμφέρον των συντριπτικά περισσότερων ανθρώπων είναι η ταχύτερη αναζήτηση διεξόδων στα αδιέξοδα, που προκαλούν και κατασκευάζουν οι εχθροί της ειρήνης, της αμοιβαίας κατανόησης και της συνεργασίας. 

Ιδού η Ρόδος... 


ΥΓ. Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να συντονίσουμε και παρόμοιες πρωτοβουλίες για επισκέψεις στους ξεχασμένους ομογενείς μας και τα μνημεία ιστορίας και ελληνισμού στις "γκρίζες ζώνες" από διπλωματική άποψη, όπως το Ντονμπάς, αλλά και η Χερσώνα, η Κριμαία και το Ζαπορόζιε, όπου η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο μέσω της Ρωσίας. 

Ακούσαμε τόσα γι' αυτούς κι έπεσε μετά ξαφνικά τόση σιωπή, που αξίζει να προσπαθήσουμε να γενεί το σκοτάδι φως και να αποκαταστήσουμε σε επίπεδο "κοινωνίας των πολιτών" την απόπειρα υποτίμησης και καταστροφής προαιώνιων ιστορικών δεσμών... 

Η ιστορία δεν σβήνει επειδή κάποιοι άλλοι το αποφάσισαν για εμάς. 

Καλή αντάμωση λοιπόν... 















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις